Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Hudebně-divadelní představení o historii našeho regionu hledá amatérské herce a hudebníky
banner

Hudebně-divadelní představení o historii našeho regionu hledá amatérské herce a hudebníky

RENÉ HERZÁN

Středa, 29. dubna 2015

Hudebně-divadelní představení o historii našeho regionu hledá amatérské herce a hudebníky

HRA – NIC – e je název unikátního hudebně-divadelního představení o historii našeho regionu. Přípravný tým hledá amatérské herce a hudebníky, kteří by měli zájem spolupracovat s profesionály, kteří již přislíbili svoji účast na projektu.

Režie se ujme Radovan Lipus (Divadlo na Vinohradech, Národní divadlo Moravskoslezské), scénář a dramaturgii obstará Renata Putzlacher (Těšínské divadlo, Filosofická fakulta MU), scénografii zajistí Šimon Caban (Národní divadlo, Karlovarský filmový festival).

Známé je také některé herecké obsazení - Marie Štípková (Městské divadlo Kladno), Zbigniew Kalina (Městská divadla pražská, Divadlo Kalich, Národní divadlo moravskoslezské), Pavel Novák (Buranteater), Petra Výtvarová, Kajetán Písařovic (Divadlo Komedie, Chemické divadlo, Divadlo Neklid), Barbara Humel (Divadlo DRAK) či Zdeněk Trčálek (Slovácké divadlo). Role Arnošta z Pardubic, Karla IV. a dalších jsou však volné a čekají na dobrovolníky.

"Do připravované hry přijmeme hudebníky, herce a herečky ve věku 15 – 70 let. Pokud máte rádi divadlo, historii, hudbu, baroko, a především Broumovsko, neváhejte se na naši výzvu přihlásit. Zkušenosti s divadlem, hra na hudební nástroj či jiné dovednosti jsou výhodou, ne však podmínkou," říká Zuzana Rainová, která se podílí na přípravě projektu.

Všichni zájemci jsou očekáváni 15. května 2015 v 16 hodin v sále Dřevník klášterní zahrady v Broumově, kde získají více informací a dohodnou se na svém případném angažmá.

"Pokud přemýšlíte o účasti, počítejte s hereckou dovolenou v Broumově v termínu 11. – 27. srpna 2015. Organizátor poskytne stravu a eventuálně příspěvek na cestování. Staňte se součástí tohoto projektu i vy! Představte publiku spolu s námi zajímavou formou historii našeho kouzelného kraje, kterým v mnoha epochách doslova procházely dějiny," dodala Zuzana Rainová.

S případnými dotazy se obracejte na e-mail zuzana.rainova@klasterbroumov.cz .Producentem projektu je Vzdělávací a kulturní centrum Klášter Broumov.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)