Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • "Jako u nás doma!" Tak komentovali návštěvníci představení Tři verze života
banner

"Jako u nás doma!" Tak komentovali návštěvníci představení Tři verze života

ELIŠKA HASMANOVÁ

Úterý, 11. listopadu 2014

"Jako u nás doma!" Tak komentovali návštěvníci představení Tři verze života

V sobotu se v Městském divadle v Broumově uskutečnilo představení francouzské dramatičky Yasmin Reze Tři verze života. Po hrách Kumšt a Bůh masakru je to její další divadelní hra plná humoru a mezilidských vztahů.

Původně se představení mělo odehrát již 8. října 2014, ale jedna z hlavních postav Linda Rybová, která ztvárnila postavu Marion onemocněla, a tak se vše přesunulo o měsíc dopředu. Českou verzi zrežíroval Thomas Zieliski, který do hlavních rolí dosadil herce Lindu Rybovou, Davida Prachaře, Igora Chmelu a Janu Janěkovou ml..

Hlavní manželský pár Marco a Marion, ztvárněný Lindou a Igorem, zrovna prožívají krizi ve výchově svého syna. Jejich názory se rozcházejí, Marco chce synovi dopřát na noc sladkost, ale Marion je striktně proti. Do celé této napjaté atmosféry přichází nečekaná návštěva v podobě Marcova šéfa Eduarda s manželkou, jejichž příchod byl naplánován až na druhý den. Do těchto dvou rolí režisér obsadil Davida Prachaře a Janu Janěkovou ml..

Celá hra je tak založena na vizualizaci jedné scény třemi různými úhly pohledu a přístupem k řešení, kde je použito mnoho ironie a sarkasmu střídajících se s napjatou nepříjemnou situací. Diváci se tedy jistě nenudili. V každé z verzí je vždy něco nového a převratového.

Na představení se broumovské obecenstvo velice těšilo a herci se tak mohli setkat se zcela vyprodaným divadlem. Diváci po ukončení odměnili herce a jejich profesionální výkon čtyřmi aplausy a herečky dostaly krásné květiny. Po představení jsme přijali mnoho kladných ohlasů. Všem se líbila přirozenost herců a ztvárněné téma, které vyjadřovalo každodenní komické scény života běžných rodin. Nejčastěji jsme pak slýchali výkřiky: "Jako u nás doma!". Zdá se tedy, že Yasmin Raza znovu uhodila na správný hřebíček.

Foto Jan Záliš

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)