Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Jiráskův Hronov se stěhovat nebude
banner

Jiráskův Hronov se stěhovat nebude

REDAKCE NÁCHODSKÝ SWING

Úterý, 14. března 2017

Jiráskův Hronov se stěhovat nebude

Na dalším jednání o budoucnosti divadelního festivalu Jiráskův Hronov padlo důležité rozhodnutí.

V posledních letech se nejen v odborných kruzích řešila budoucnost festivalu amatérského divadla Jiráskův Hronov, který v rodišti slavného spisovatele vznikl už v roce 1931. Dokonce padala slova o jeho přemístění. Po posledním jednání festivalového výboru se k tématu na sociální síti vyjádřila starostka Hronova Hana Nedvědová:

"Historie se určitě nebude ptát, co kdo řekl, co napsal, jak to vlastně všechno bylo. Důležitý je výsledek. Jiráskův Hronov bude i nadále jako mezidruhová přehlídka amatérského divadla, a to u nás v Hronově! Festivalový výbor JH jednomyslně schválil, že nabídka města Hronova na konání a zajištění této prestižní akce je vyhovující. Výběrové řízení na nového pořadatele vypsáno nebude. Velké poděkování patří všem, kteří se o to zasloužili. Čeká nás krev, pot a slzy, jsem si toho vědoma. Věřím i tomu, že každý Hronovák v rámci svých sil pomůže. Věřím i tomu, že letošní ročník JH bude důstojnou, pestrou a inspirativní žatvou pro všechny, kteří milují amatérské divadlo. Dnes jsme se na tom v Praze shodli. Jdu spát, unavená, ale nesmírně šťastná. JH mi za to stál. Městu Hronovu za to stál. Všem díky za podporu, pomohli jste nám."

Letošní už 87. ročník festivalu se bude konat v termínu od 4. do 12. srpna.

Zdroj www.nachodskyswing.cz

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)