Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Komenský by měl radost
banner

Komenský by měl radost

Milan Kulhánek

Pondělí, 8. června 2015

Komenský by měl radost

Podle jednoho ze zakladatelů didaktiky Jana Ámose Komenského by se měly ve školách pro upevnění a zopakování probraného učiva hrát divadelní hry. Tyto hry by se měly konat každého čtvrt roku. Všechny třídy by se měly účastnit. Divadelní hry mají také vzbudit zájem široké veřejnosti o školu. Tolik klasik.

Nevím, zda kolegyně Eva Kroupová četla Velkou didaktiku Komenského, v každém případě však bohatě naplnila její odkaz. Po úspěšném Gymplfestu se mohla broumovská veřejnost zúčastnit dalšího projektu, který se konal ve stylové chatě Pod Korunou v Martínkovicích.

Ani vzdálenost místa konání neodradila návštěvníky, obě vystoupení pro veřejnost byla beznadějně vyprodána. Limonádový Joe aneb studentský muzikál v podání studentů hudební výchovy broumovského gymnázia (studenti 1. a 2.ročníku a sexty) obsahoval všechno, co správná divadelní hra má mít – příběh, napětí, zábavu, pointu, to vše okořeněné výbornými hudebními vložkami a hlavně – energií mládí a radostí ze hry, potažmo radostí ze života.

Osobně jsem si odnesl příjemný zážitek, a myslím si, že nejsem určitě sám. Z toho, jakým způsobem umí nadchnout studenty pro dobrou věc paní učitelka Eva Kroupová, by měl Komenský určitě radost.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)