Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Kytice dnes zahájí Polické divadelní hry
banner

Kytice dnes zahájí Polické divadelní hry

RENÉ HERZÁN

Pondělí, 30. září 2019

Kytice dnes zahájí Polické divadelní hry

Zhudebněné Erbenovy básně ze sbírky Kytice v podání broumovského Divadelního souboru Hlavy zahájí dnes 30. září v 18 hodin již 64. ročník Polických divadelních her.

Hned za týden 7. října je na programu hra Divadla Palace Praha Líbánky, aneb láska ať jde k čertu s Jiřím Langmajerem v hlavní roli. Podle slov Martiny Gollové z polického informačního centra jsou vstupenky na toto představení téměř vyprodány. 14. října se divákům představí Divadelní soubor Jiráskova divadla Hronov s romantickou komedií Richarda Nashe Obchodník s deštěm.

Tvůrci programu pamatují také na děti. Hradecké divadlo Drak uvede 31. října africkou Černošskou pohádku. Polické divadelní hry uzavře 4. listopadu další regionální divadelní soubor Na tahu z Červeného Kostelce s hrou Dítě pes a starý herec na jeviště nepatří aneb Cyrano.

Kolárovo divadlo v Polici nad Metují má dlouhou historii. Dne 9. července 1939 byly slavnostně položeny základní kameny a už 29. června 1940 byla slavnostně otevřena nová budova divadla projektovaná architektem Čeňkem Mužíkem z Chocně. Prvních 10 divadelních inscenací se staly zrodem pravidelně se opakující přehlídky ochotnického divadla v příštích letech – Polických divadelních her, která s přestávkami ve válečných a v 50. letech trvá dodnes. Roku 1992 převzalo budovu Kolárova divadla město Police nad Metují a v několika etapách se postupně uskutečnilo rekonstrukci technického zázemí, interiérů i exteriérů divadelní budovy.

Foto Jan Záliš

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)