Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Letošní kulturní program v broumovském klášteře odstartoval představením Zahrada Jane Austenové
banner

Letošní kulturní program v broumovském klášteře odstartoval představením Zahrada Jane Austenové

KATEŘINA OSTRADECKÁ

Pátek, 15. ledna 2016

Letošní kulturní program v broumovském klášteře odstartoval představením Zahrada Jane Austenové

Broumovský benediktinský klášter zahájil ve středu 13. ledna svůj pravidelný kulturní program. Projekt ArtCafé, který obvykle nabízí hudební akce, tentokrát odstartoval netradičně - divadelním představením Zahrada Jane Austenové české autorky a originální dramatičky Lenky Lagronové.

S poetickým příběhem plným zavařovacích sklenic, odmítnutých nápadníků, samoty, emancipace a krkolomných rodinných vztahů ze života slavné britské spisovatelky Jane Austenové, její matky a sestry Cassandry zavítaly do zaplněné klášterní Kreslírny herečky Divadla Viola Apolena Veldová, Marie Málková a Lucie Štěpánková.

"Na Broumovsku jsme poprvé, čekají nás tu dvě představení – dnes v Broumově a zítra ráno přejíždíme do Náchoda, kde budeme hrát v náchodské knihovně. Přespíme v klášterní cele, na to už se moc těším," sdělila herečka a dabérka Apolena Veldová a dodala: "Představení vzniklo přímo pro Divadlo Viola, což je takové intimní prostředí, původně divadlo poezie, kde se hrají takovéto netradiční texty. S režisérem představení Radovanem Lipusem spolupracuju už strašně dlouho, nechci to ani počítat – ale myslím, že už přes dvacet let. Protože už jsem byla v angažmá v Ostravě, když tam Radek přišel jako čerstvý absolvent DAMU. Hned jsme spolu začali pracovat a velmi rychle se z nás stali kamarádi. Naše rodiny bydlely kousek od sebe nejprve v Ostravě a nyní i v Praze. Dělá se mi s ním velmi dobře, dokonale se známe, takže ta spolupráce už je na takovém vyšším levelu."

Program ArtCafé pokračuje ve středu 27. ledna od 19 hodin v klášterní Kreslírně koncertem české zpěvačky, hudebnice a textařky Vladivojny La Chia.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)