Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Loutkové divadlo BRUM Broumov hledá nové členy souboru
banner

Loutkové divadlo BRUM Broumov hledá nové členy souboru

MIROSLAV ŠMÍD

Středa, 10. června 2015

Loutkové divadlo BRUM Broumov hledá nové členy souboru

Loutkové divadlo BRUM Broumov hledá nové členy souboru, hlavně muže. Ti by se podíleli na činnosti divadla jako loutkoherci, osvětlovači nebo zvukaři. Schůzky jsou každou středu od 17:30 hodin v Klubu ROK v Broumově.

Název tohoto divadla není původní. Mnozí si jistě vzpomenou na jeho název "Loutkové divadlo Zdeňka Nejedlého", které působilo ve Velké Vsi a bylo v prostorách dnešního parkoviště a. s. Veba. O působnosti tohoto divadla by se dalo hodně vypravovat, ale k tomu se dostaneme v některých dalších článcích, podle toho, jak se podaří dát dohromady všechen potřebný materiál, jako jsou texty, fotografie apod..

Dnes se chci věnovat představení, které se uskutečnilo v úterý 2. června 2015. Loutkové divadlo BRUM odehrálo představení pro děti z mateřských škol. Hrála se hra Ženich pro čertici pod vedením principála Zdenka Beneše, který převzal tradici loutkového divadla v Broumově po panu Dařbujánovi, který byl dlouhá léta principálem souboru.

První představení se odehrálo od 9 hodin pro děti z Jetřichova a Vernéřovic, druhé od 10 hodin pro děti z Hejtmánkovic. Při vstupu do tohoto divadélka, Vás nejprve zaujme výzdoba po celém obvodu, kde na zdech jsou různé loutky a nechybí ani malé papírové divadélko, které bylo v mnoha domácnostech. Představení probíhalo za doprovodu mnoha působivých efektů, které přiměly značnou část dětí zalehnout na bříška co nejblíže k jevišti, aby jim neunikla žádná ze scén této hry. Po skončení hry přišli mezi děti členové divadla s ukázkou loutek, které měly nemalý úspěch v tom, že se děti mohly podívat, jak se takové loutky ovládají.

Co říct závěrem? Snad jen to, že tuto práci členové souboru dělají ve svém volném čase pro hezké prožitky a vzpomínky dětí. Rádi by mezi sebou uvítali i nové zájemce, aby tím pomohli rozšířit další možnosti v působnosti divadla, včetně hraní náročnějších her i za použití živého slova.

Zdroj www.mareniceaokoli.blog.cz

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)