Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Malé letní divadlení 2022

Malé letní divadlení 2022

Michaela Plchová, foto archiv město Broumov

Úterý, 12. července 2022

Malé letní divadlení 2022

Broumovský klášter bude od úterý 12. července hostit divadelní přehlídku Malé letní divadlení, kterou pořádá Město Broumov.

Malé letní divadlení se vrací na nádvoří broumovského kláštera po loňském úspěšném ročníku. Od 12. do 16. července vždy od 19 hodin představí divákům celkem šest divadelních her, dvě z toho jsou určeny dětem.

V úterý 12. 7. předstoupí před diváky herec Martin Trnovský, známý většině lidí z Ordinace v růžové zahradě, se svou one man show s názvem Kolega Mela Gibsona. Příběh začíná ve chvíli, kdy je hlavní hrdina, druhořadý herec provinčního divadla, zatčen za loupežné přepadení banky a vyslýchán policií. Během necelé hodiny a půl nám odvypráví svůj příběh, během něhož se dozvíme nejen o jeho pohnutém hereckém i osobním životě, ale i jak se jednou setkal v letadle z Kanady do Frankfurtu s Melem Gibsonem, a to jej zasáhlo na celý život. Recenze na hru jsou vesměs příznivé, pokud se chcete pobavit, nenechte si ujít!

Středa 13. 7. jistě přiláká na nádvoří kláštera všechny místní příznivce divadelního spolku Divadlo Broumov, který se uvede premiérou hry Poslední let, příběhu na motivy stejnojmenné knihy.

Ve čtvrtek 14. 7.odstartuje divadelní přehlídka v 15 hodin představením pro děti. Tři klauni Divadla SemTamFór vyprávějí netradičním způsobem známé příběhy Josefa Čapka Povídání o pejskovi a kočičce. Do představení jsou zapojeny loutky i děti. Od 19 hodin se pak mohou dospělí diváci těšit na dramatizaci známého románu Patricka Ryana Jak jsem vyhrál válku. Silná a anglicky břitká protiválečná satira poukazuje mimo jiné na nesmyslnost vojenského drilu. Osudy mladého a naivního účetního Ernsta Goodbodyho, vojáka Britské královské armády, během 2. světové války. Mladičký a naivní Goodbody během vojenské služby plní doslovně a nadšeně vojenské zákony i rozkazy, čímž je ovšem přivádí do absurdity, a rozkládá tím zevnitř britskou armádu. Nadřízení se jej snaží zbavit, a tak jej „vykopávají“ stále výš... Hrají herci Divadla SemTamFór.

V pátek 15. 7. se na nádvoří kláštera odehraje černá komedie s Nelou Boudovou a Ivanou Svobodovou v hlavních rolích s názvem Žena, která uvařila svého manžela. O humor jistě nebude nouze a rčení, že „láska prochází žaludkem“ jistě nabyde na významu…

Celou divadelní přehlídku uzavře v sobotu 16. 7. od 15 hodin program pro děti. Divadlo Scéna připravilo divadelní rošťačení Tůdle Nůdle, které je určené pro děti už od 2 let. Těšit se mohou na zpívání, hádání, hraní si a mnoho legrace.

Vstupenky se pohybují od 80 korun do 290, dle typu představení. K zakoupení v předprodeji v IC Broumovska, nebo na místě.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)