Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Manželé Steinerovi z Police nad Metují byli nominováni do soutěže Dobrovolník roku 2010
banner

Manželé Steinerovi z Police nad Metují byli nominováni do soutěže Dobrovolník roku 2010

RENÉ HERZÁN

Čtvrtek, 24. března 2011

Manželé Steinerovi z Police nad Metují byli nominováni do soutěže Dobrovolník roku 2010

Již po sedmé je vyhlášena soutěž k ocenění dobrovolníků východních Čech. Město Police nad Metují do této soutěže  nominovalo manžele Steinerovy.

"Proč? Ti, kteří se zúčastňují kulturně společenského života, vědí. Vy ostatní si přečtěte nominaci na webových stránkách soutěže. A hlavně podpořte Steinerovy. Určitě si to zaslouží a přejme si, aby takových lidí bylo mnohem víc," řekla starostka Police nad Metují Ida Seidlmanová.

Renata a Roman Steinerovi pořádají od roku 1994 každoročně akci Garden party, kterou si sami organizují a realizují. Dále dobrovolně pomáhají při různých tradičních akcích města jako jsou např. Čarodějnice, Polická pouť, Běh z Police do Police, Adventní neděle a Silvestr u Čertovky. Při dalších aktivitách města dobrovolně pomáhají a podílí se na samostatné realizaci. Zúčastňují se i dalších akcí, které nejsou přímo spjaty s Policí nad Metují, např. Pašerácký víkend v Rokytnici nad Jizerou, Mistrovství České republiky v historickém lyžování, Jízda parního vlaku, v dobových kostýmech se procházeli po Špindlerově mlýně nebo po náměstí v Novém městě nad Metují.

Paní Steinerová založila s kolegyní Divadlo Kočky a dobrovolně objíždí s pohádkami, programy pro děti a karnevaly mateřské školky, hrají v mateřských centrech a při různých oslavách města. Založila také občanské sdružení PoKuS ( polický kulturní spolek ) a v rámci této organizace pořádá akce pro děti. Na letošní rok chystají další aktivity, které jsou určeny především dětem. V plánu má spolu s The Muppets alias „ mapečáci “ natočit DVD pro děti o Polici nad Metují a jejím okolí.

Soutěž Den D - Dobrovolník roku 2010 je oceněním dobrovolníků východních Čech, kterou pořádá občanské sdružení SKP-CENTRUM a Terranostra Malebný kraj o.p.s.. Cílem je vybrané dobrovolníky veřejně odměnit a informovat veřejnost o jejich práci tak, aby byla zajištěna propagace dobrovolnické činnosti a její společenské prospěšnosti.

Galavečer Den D 2010 se uskuteční 7. dubna 2011 v Sukově síni v Pardubicích.

Foto z vyhlášení minulého ročníku - archiv Den D

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)