Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Město Broumov se zapojí do mezinárodního projektu Noc divadel
banner

Město Broumov se zapojí do mezinárodního projektu Noc divadel

JITKA EXNEROVÁ, INFOCENTRUM BROUMOV

Úterý, 20. října 2015

Město Broumov se zapojí do mezinárodního projektu Noc divadel

Město Broumov se zapojí do mezinárodního projektu Noc divadel. Mezinárodní projekt European Theatre Night vznikl v roce 2008 v Chorvatsku. Česká republika se poprvé do projektu zapojila v roce 2013 díky Institutu umění – divadelního ústavu (IDU).

Cílem je české veřejnosti nabídnout kulturní vyžití jako nabízejí projekty zaměřené na jiné kulturní obory - například Noc literatury, Muzejní noc nebo Noc kostelů, do které se již několikátým rokem město Broumov pravidelně zapojuje. Projektem se zviditelní nejen jednotlivé divadelní scény, ale i české divadlo. První Noci divadel v ČR se zúčastnilo přes 80 souborů z 25 českých a moravských měst. Účast překonala 40 000 návštěvníků. Druhý ročník Noci divadel 2014 se svým rozsahem a bohatým programem stal největším divadelním svátkem v rámci evropské Noci divadel. Noc divadel se konala ve 29 městech, zapojilo se 130 českých a moravských souborů a divadel a zúčastnilo se jí 50 000 diváků.

Do letošního 3. ročníku se zapojí i město Broumov a srdečně vás zve do Městského divadla Broumov ve středu 21. listopadu 2015, kde se naši nejmenší diváci mohou těšit na pohádku Kouzelná perlička v podání broumovského loutkového souboru Brum. Ve foyer divadla bude možné shlédnout výstavu loutek. Večer dospělé publikum pobaví broumovský divadelní soubor Divadlo Broumov se skvělou komedií Mátový nebo citron. Přijďte podpořit Noc divadel 2015.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)