Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Meziměstské divadelní hry začínají
banner

Meziměstské divadelní hry začínají

Čtvrtek, 4. listopadu 2010

Meziměstské divadelní hry začínají

Je podzim, doba, kdy pravidelně každý rok začíná divadelní festival v Meziměstí u Broumova. Město Meziměstí – Městské kulturní středisko a Divadelní soubor J.K.Tyl  zvou všechny příznivce divadelních prken na malou přehlídku amatérského divadla, na již 47. ročník Meziměstských divadelních her.

Pamatuje se také na nejmenší. V sobotu 6. listopadu 2010 od 14 hodin zahájí festival pohádka Kterak se čert o princeznu pokoušel. Pobavit děti přijede divadelní soubor z Vamberka, který ještě tentýž den večer od 18 hodin vystoupí na pódium s duchařskou komedií Rozmarný duch. V neděli 14. listopadu vystoupí soubor Wokno z Broumova se svou hrou Michaela Frayna Bez roucha. Divadelní klasiku od Ringo Čecha Dívčí válka přijede sehrát divadelní soubor z Chrudimi v sobotu 20. listopadu. Kolektiv učitelek z I. stupně základní školy připravil se svými žáky představení Z pohádky do pohádky, kdy populární postavičky Mach a Šebestová provedou děti pohádkovou říší. Festival zakončí představení Georgese Feydeaua Brouk v hlavě, které v sobotu 27. listopadu představí soubor z Třebechovic.

Amatérský divadelní soubor J.K.Tyl v Meziměstí má dlouholetou tradici. Jeho založení se datuje už od počátku 20. století. Divadelní sál je umístěn netradičně v nádražní budově, kde byl postaven v bývalé nevyužité čekárně a v roce 1948 slavnostně uveden do provozu. Koluje legenda, že prý jen v Paříži a v Meziměstí mají divadlo umístěno na nádraží. V Paříži skutečně takové divadlo je, ovšem nefunkční, takže v Meziměstí mají opravdu světový unikát.

Foto archiv DS J.K.Tyla v Meziměstí

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)