Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Mezinárodní tým herců zkouší v klášteře novou inscenaci HRA-NIC-e. Premiéra už ve středu
banner

Mezinárodní tým herců zkouší v klášteře novou inscenaci HRA-NIC-e. Premiéra už ve středu

KATEŘINA OSTRADECKÁ

Úterý, 25. srpna 2015

Mezinárodní tým herců zkouší v klášteře novou inscenaci HRA-NIC-e. Premiéra už ve středu

Divadelní událost léta chystají v broumovském klášteře. Nová hudebně-dramatická inscenace HRA-NIC-e slibuje nevšední zážitek. Její tvůrci, režisér Radovan Lipus, scénograf Šimon Caban a dramaturgyně Renata Putzlacher, už pobývají v broumovském klášteře a spolu s českými a polskými herci začali v těchto dnech hru intenzivně zkoušet. Premiéra se uskuteční ve středu 26. srpna v Dřevníku broumovského kláštera.

Představení HRA-NIC-e připravují přední čeští divadelní tvůrci přímo pro Vzdělávací a kulturní centrum Klášter Broumov. Inscenace (nejen) o historii Broumovska bude vyprávět o nutnosti vlastního zakotvení a získání kořenů, o hranicích na mapách i v lidských srdcích. Bude také pokusem pohlédnout na události minulé s nostalgií i s humorem.

Kromě herců Zdeňka Trčálka, Kajetána Písařovice, Barbary Humel, Zbigniewa Kaliny, Jaromíra Chmelaře, Patrycje Sikory, Martiny Longinové či Vojtěcha Vodochodského se budou na představení podílet i místní ochotníci Antonín Kohl, Klára Nentvichová, Kateřina Vejrostová, Zdeněk Zelený, Matěj Pátek, Tomáš Mrština, Renata Klicperová či Věra Špryňarová. Premiéra hry se uskuteční ve středu 26. srpna v 19 hodin v novém sále Dřevník v zahradě broumovského kláštera. První repríza bude následovat hned den poté, ve čtvrtek 27. srpna v 19 hodin tamtéž.

"Tématem HRA-NIC-e snad je krajina, lidé v ní a dějiny, které je utvářely. Setkává se tu například - Alois Jirásek, Babička, či Emerich Rath - místní sportovec skvělý. Tyto a mnohé další potkává nejvíce, zvláštní postava jménem Hranice. Mozaika událostí v kondenzované zkratce, pod tlakem. Za 16 dnů zkoušek to musí ven," komentoval projekt jeho režisér Radovan Lipus.

Vstupenky na inscenaci je možné rezervovat na webu broumovského kláštera či zakoupit v předprodeji v klášterní kavárně Café Dientzenhofer, místa jsou ještě volná. Projekt vzniká za podpory Ministerstva kultury a Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)