Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Na nádvoří broumovského kláštera se 21. července představí Divadlo Continuo
banner

Na nádvoří broumovského kláštera se 21. července představí Divadlo Continuo

RENÉ HERZÁN

Pátek, 15. července 2011

Na nádvoří broumovského kláštera se 21. července představí Divadlo Continuo

Mezinárodní nezávislá divadelní skupina Divadlo Continuo vedená režisérem a uměleckým vedoucím Pavlem Štouračem se svým představením Finis Terrae vystoupí 21. července 2011 na nádvoří broumovského kláštera. 

Od roku 1995 skupina trvale sídlí a tvoří v malé vesnici Malovice, 25 km od Českých Budějovic, v prostorách bývalé zemědělské usedlosti pojmenované Švestkový Dvůr.

Inscenace Divadla Continuo je prakticky nemožné žánrově zařadit. Pohyb, fyzické herectví, tanec, cirkusové techniky, živá muzika, stejně jako výrazná výtvarná stylizace - to vše vytváří nezaměnitelnou poetiku jednotlivých inscenací. Pro tvůrce Continua však není příliš důležité, zda jejich práce bude charakterizována jako fyzické, či vizuální divadlo, stejně tak jako pro herce Continua není důležité, zda hrají či tančí. Mnohem důležitější než otázky estetiky a stylu je pro členy Continua podstatné hledání a zpracování tématu, potřeba pracovat společně, divit se, být překvapováni, učit se, rozvíjet se, a výsledky práce sdílet s diváky.

Hra Finis Terrae je pohybové, loutkové a výtvarné pouliční představení. Montáž historických textů, fyzického herectví, živé hudby, rytmu a výtvarné poezie. Podobenství o dvou cestách; mužské a ženské, vnější a vnitřní.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)