Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Na Polických divadelních hrách vystoupí v listopadu soubory z Broumova a z Police
banner

Na Polických divadelních hrách vystoupí v listopadu soubory z Broumova a z Police

JINDŘICH HORKEL

Úterý, 31. října 2017

Na Polických divadelních hrách vystoupí v listopadu soubory z Broumova a z Police

Broumovští ochotníci uvedou na Polických divadelních hrách dvě komedie francouzského autora Georgese Feydeaua, který svou první hru napsal v šesti letech. Určitě diváky pobaví stejně, jako letos v létě při premiéře na Malém letním divadlení v Broumově.

Poličtí na své mateřské scéně představí v premiéře třetí z dosavadní série svých provedení Gogolových her v režii Jaroslava Součka, také komedii – Hráči. Soubor ani hru není třeba představovat. Nakonec o tom svědčí už dnes téměř vyprodané představení. Kdo si pospíší, na představení broumovských ochotníků snad ještě lístky sežene.

I když je broumovský soubor pod vedením Tomáše Cirkla mnohem mladší než polický, i on má za sebou řadu inscenací, úspěchů a také zkušeností. Dokládá to i skutečnost, že si Broumovští mohli dovolit svěřit provedení komedie Nebožka panina matka mladým a v souboru začínajícím hercům, zatímco ti osvědčení se plně soustředí na výkon ve druhé hře Leona si pospíšila. První komedie je přitom z nejpovedenějších autorových jednoaktovek.

Jak bylo vidět na premiéře ve hře Leona si pospíšila, rozehráli zkušení herci souboru doširoka rejstřík svého umění a na autorově smyslu pro komedii postavili skvělé představení. Nakonec příběh o hysterickém prožívání hysterického těhotenství (pointu neprozradím) jim dává velký prostor.

Přehlídka divadelních souborů v Polici nad Metují začala v říjnu pohádkou Jak se holky uhlířovy v pekle napravily. Diváci žasli nad výkony mladých členů souboru z Hronova a nám starším bylo sympatické, že někdo dětem říká, co mají dělat a jak se mají chovat. Úvod hry měl totiž mile edukativní charakter. Potleskem diváci ocenili i výkony několika dospělých, které jsou zárukou, že představení celého hronovského souboru na Polických divadelních hrách začátkem prosince bude opět zážitkem.

Úspěšně se rozběhl i doprovodný program. Skvělá výstava k výročí ochotnického divadla i stavby Kolárova divadla osloví každého, kdo se zajímá, co se v minulosti v Polici dělo. Plakáty, kostýmy, fotografie, kroniky, to všechno si lze zblízka prohlédnout, zavzpomínat nebo se nechat inspirovat. Ovšem co nejdřív, protože část výstavy je v diváckých šatnách a jakmile začne zima, bude vystěhována.

Také vystoupení jedinečného sextetu z Náchoda, 6 NaChodníku, který zavedl posluchače do světa šansonu, bylo ohromné. Písničky na texty člena souboru Milana Poutníka potěšily duše diváků. Díky profesionalitě účinkujících byl zážitek z koncertu fantastický, zdálo se, že i pro ně.

70. Polické divadelní hry tedy začaly úspěšně. V listopadu pokračují dvěma divadelními představeními a v doprovodném programu jazzovým koncertem.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)