Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Nový divadelní projekt HRA-NIC-e (nejen) o historii Broumovska
banner

Nový divadelní projekt HRA-NIC-e (nejen) o historii Broumovska

KATEŘINA OSTRADECKÁ

Sobota, 20. června 2015

Nový divadelní projekt HRA-NIC-e (nejen) o historii Broumovska

Nové hudebně-divadelní představení HRA-NIC-e vzniká v těchto dnech na Broumovsku. Hru nejen o historii broumovského regionu připravují přední čeští divadelní tvůrci: režisér Radovan Lipus, scenáristka Renata Putzlacher a scénograf Šimon Caban.

Představení HRA-NIC-e, v němž kromě dobové hudby zazní také skladby Jiřího Pavlici a písně Karla Plíhala, bude vyprávět o nutnosti vlastního zakotvení a získání kořenů, o hranicích na mapách i v lidských srdcích. Bude také pokusem pohlédnout na události minulé s nostalgií i s humorem. Kromě profesionálních tvůrců se budou na představení podílet i místní amatérští herci.

"Připravovaná hra, ve které diváci uvidí mimo jiné i Zdeňka Trčálka, Kajetána Písařovice, Barbaru Humel, Zbygniewa Kalinu a broumovského rodáka Pavla Nováka, se bude nacvičovat v druhé polovině srpna. Premiéra se uskuteční 26. srpna v novém sálu Dřevník v zahradě broumovského kláštera, první repríza je plánována hned den poté, 27. srpna," řekla k projektu organizátorka Zuzana Rainová.

Režie hry HRA-NIC-e, která vzniká za podpory Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov, se ujme Radovan Lipus, režisér Národního divadla moravskoslezského v Ostravě. Scénu navrhne Šimon Caban, který působí v Národním divadle a na karlovarském filmovém festivalu. Scénář zajišťuje dramaturgyně, scénáristka a brněnská polonistka Renata Putzlacher.

"Ze své poslední dubnové návštěvy kláštera při příležitosti slavnostního otevření nových prostor jsem si dovezla spoustu zážitků. Prostor kláštera byl pro mě pokaždé velkou inspirací, což by na připravovaném textu mělo být určitě znát. Jsem si jistá, že toto duchovní místo podpoříme a vyzdvihneme jeho monumentalitu. Broumovští mají být na co pyšní," uvedla Renata Putzlacher.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)