Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Originální divadlo na vodě zpestří letní program broumovského kláštera

Originální divadlo na vodě zpestří letní program broumovského kláštera

KATEŘINA OSTRADECKÁ

Středa, 17. srpna 2016

Originální divadlo na vodě zpestří letní program broumovského kláštera

Nevšední divadelní zážitek nabídne v úterý 23. srpna od 19 hodin Vzdělávací a kulturní centrum Klášter Broumov. V multifunkčním sále Dřevník vystoupí divadelní spolek Geisslers Hofcomoedianten s originálním představením Magdaléna lascivní a kajícná.

Tato činoherně-operně-taneční inscenace na vodní ploše nabídne příběh, který vznikl podle vrcholně barokního oratoria Giambattisty Andreiniho o nejznámější kurtizáně všech dob. "Ačkoli inscenace pracuje s příběhem svaté hříšnice Marie Magdalény, nelze říct, že by téma bylo biblické. Hlavní postavou našeho oratoria je ostatně jeho autor, Gio, nikoliv Magdaléna sama. O křesťanské otázky v díle nejde. Magdaléna lascivní a kajícná je určena širokému publiku nezávisle na víře a vyznání," vysvětluje herečka, překladatelka a zakládající členka souboru Geisslers Hofcomoedianten Kateřina Bohadlová.

Na diváky čekají nevšední zrakové i sluchové zážitky. "Scénografii tvoří velký mělký bazének a zadní horizonty, na kterých se promítají vodní odrazy. Hudební doprovod obstarává naživo Miloslav Študent, přední český hráč na barokní strunné nástroje, v Magdaléně hraje především na impozantní arciloutnu. I naši herci se odvážně chopili nástrojů – například Claudia Eftimiadisová se kvůli "Magdaléně" ujala violoncella, na které nikdy předtím nehrála. Propojujeme činohru, operu a tanec. Hudba se prolíná mnoha žánry," dodává Kateřina Bohadlová.

Vstupenky na představení je možné zakoupit v předprodeji za 190 korun - v klášterní kavárně Café Dientzenhofer nebo online na webu kláštera v kalendáři akcí. Na místě bude vstupné 240 korun.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)