Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Po prázdninové odmlce se otevřely brány Městského divadla v Broumově
banner

Po prázdninové odmlce se otevřely brány Městského divadla v Broumově

LUCIE LESÁKOVÁ

Pátek, 27. září 2013

Po prázdninové odmlce se otevřely brány Městského divadla v Broumově

V pondělí do broumovského divadla přivezli herci z Vamberka komedii o tom, že manželka se zkrátka nepůjčuje. Ve středu byl zahájen nový cyklus dopoledních pohádkových představení pro děti.

Ačkoli v pondělním představení vystoupilo amatérské divadlo Zdobničan, zajímavý titul zvýšil zájem o akci. Ten byl zřejmý již z předprodeje místenek. Komedii plnou zajímavých setkání, lží a zvratů si nenechalo ujít přes 140 diváků.

Příběh starého mládence Honzy a jeho kamarádů o zpočátku nevinné sázce rozpoutal kolotoč nepředvídatelných událostí. Princip hry spočíval v tom, kdo z mládenců nejrychleji uzavře manželství. Po půl roce přišlo společné setkání, na které pánové dorazili v doprovodu svých novomanželek. Všichni lžím o společném sňatku zprvu zdařile dávali reálnou podobu. Zajímavý zvrat ale přinesla návštěva policisty, který postupně pravdu o mládencích odkrýval. Vypůjčené manželky byly stopařkami, sestrami či manželkami souseda. A právě do této ženy se jeden z mládenců zamiloval. Pánové, vezměte si z této zdařilé komedie ponaučení a vězte, že manželka se zkrátka nepůjčuje.

Tři stovky dětí z místních mateřských škol i nižších stupňů základních škol ve středu přivítaly divadelní spolek z České Lípy se zhudebněnou pohádkou Byl jednou jeden drak. Příběh, ke kterému složil hudbu bývalý broumovský režisér Jan Holek, čerpal z motivů klasických pohádek s dobrým koncem. Vzor autoři pohádky nalezli v pohádce o líném Honzovi, kterého princezna nechtěla a v pohádce o princi, který byl zakletý v draka. Po políbení princezny se proměnil zpět v prince a vše dobře dopadlo. Líný Honza zůstal dál ležet na své vyhřáté peci.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)