Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Pohádkový Čtyřlístek vyprodal divadlo do posledního místa
banner

Pohádkový Čtyřlístek vyprodal divadlo do posledního místa

LUCIE LESÁKOVÁ

Čtvrtek, 20. února 2014

Pohádkový Čtyřlístek vyprodal divadlo do posledního místa

V sobotu 17. února přivítalo broumovské divadelní jeviště pohádkový Čtyřlístek. O vstupenky byl obrovský zájem. Není divu - kdo by neznal čtveřici nerozlučných pohádkových kamarádů.

Pražské divadlo D5 přijelo do Broumova poprvé, ale některé z herců známe z Divadelní společnosti Julie Jurištové. Všichni jsme se těšili na dobrosrdečnou hospodyňku Fifinku, trochu roztržitého, ale geniálního vynálezce profesora Myšpulína, oddaného kamaráda, strašpytla a vtipálka Pinďu a nemotorného siláka Bobíka, který spolu s Pinďou neustále vymýšlí jednu lotrovinu za druhou.

Během téměř hodinového vyprávění jsme s těmito veselými hrdiny prožili velké neopakovatelné dobrodružství. Do něj se dostali společně ve snu, díky profesorově neobyčejnému vynálezu. Velká vichřice, která je po cestě přepadla, odvála každého do jiného koutu pohádkové země. Fifinka potkala Jeníčka a zlou Ježibabu, Pinďa se dostal do spícího království a zachránil princeznu Růženku dříve než rytíř Ruprecht. V sobotní pohádce ale nechyběli ani draci, bubáci, čerti nebo hejkalové.

"Zájem o dnešní pohádku byl enormní. Divadlo bylo vyprodáno do posledního místa i přístavku. Dokonce jsme s lítostí museli mnohé rodiče s dětmi poslat domů. To se nám na dětském představení stalo poprvé," okomentovala nebývalou poptávku po sobotním představení Jitka Exnerová, pracovnice oddělení kultury.

Další pohádka v rámci pravidelného cyklu je pro všechny děti připravena 22. března od 15 hodin. Vstupenky na Pošťáckou pohádku můžete již nyní zakoupit na obvyklém místě - v kanceláři IC Broumov.

Foto Jan Záliš

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)