Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Police nad Metují bude hostit představení plné žonglování, provazochodectví i akrobacie
banner

Police nad Metují bude hostit představení plné žonglování, provazochodectví i akrobacie

RENÉ HERZÁN

Úterý, 19. května 2015

Police nad Metují bude hostit představení plné žonglování, provazochodectví i akrobacie

Police nad Metují bude hostit představení plné žonglování, provazochodectví i akrobacie. (BRA)TŘI V TRICKU přivezou umění, v němž jsou cirkusové disciplíny kombinovány s pohybovým divadlem, tzv. nový cirkus, který v Čechách zažívá rozkvět od roku 2009.

Vystoupení Bratrů v tricku je rozhodně věcí, kterou byste si neměli nechat ujít. Kromě skvělého divadelního představení uvidíte provazochodectví, akrobacii nebo žonglování. Tato kombinace pohybového divadla, cirkusového humoru a románu Rozmarné léto od Vladislava Vančury je velmi ojedinělým zážitkem, který oceňují diváci na českých i světových scénách. Adam Jarchovský a Václav Jelínek, duo účinkující od roku 2009, si pro toto představení přizvalo ještě Kristýnu Vlčkovou a společně vytvářejí jemnou grotesku milostného trojúhelníku během slunečného léta.

Show Plovárna, se kterou Bratři v tricku 25. května 2015 navštíví Kolárovo divadlo v Polici nad Metují, na vás dýchne svou poetickou atmosférou a jemným humorem.

Václav Jelínek a Adam Jarchovský tvoří od roku 2009 umělecké duo Bratři v tricku. Skrz Letní Letnou, trutnovský festival nového cirkusu Cirk-UFF a Finsko či Španělsko se prožonglovali až na EXPO 2010 do Šanghaje. Zde vystoupili v rámci souboru pouličního divadla V.O.S.A. Theatre a potkali tu akrobatku Kristýnu Vlčkovou. Bratrům tak přibyla sestra, z dua bylo trio a z Bratrů se stali (bra)Tři v tricku.

Kristýna Vlčková studovala francouzskou cirkusovou školu v Bordeaux. Její specializací je horizontální lano a tuto náročnou techniku si velmi dobře osvojila. Václav Jelínek a Adam Jarchovský dokonale ovládají žonglování, jejich talent u nás nemá konkurenci, především v tzv. passingu (dialogové žonglování) a jeho inovaci.

ro svou první celovečerní inscenaci si Bratři v tricku určili tematiku plovárenskou a nalezli inspiraci u dvou důležitých lidí. Spisovatel Vladislav Vančura (blahé paměti) přispěl poetikou Rozmarného léta. A režisérka Veronika Reidlbauchová, která má s novým cirkusem zkušenosti, se uvolila vzít celý projekt do svých rukou. Bratři v tricku již účinkovali např. ve Španělsku, Finsku, Švédsku, Lotyšsku, Itálii, Izraeli, Číně a Makedonii. Velký úspěch sklízejí také jejich další vystoupení: Prasečí cirkus, Malíři nebo V tricku. Premiéra představení Plovárna se konala v roce 2013 v pražském divadle Ponec.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)