Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • S podzimem přicházejí Polické divadelní hry
banner

S podzimem přicházejí Polické divadelní hry

RENÉ HERZÁN

Pondělí, 28. září 2015

S podzimem přicházejí Polické divadelní hry

Od října do prosince ožije Police nad Metují divadlem. V Kolárově divadle se budou konat již 68. Polické divadelní hry – nesoutěžní divadelní přehlídka ochotnických souborů. Dlouhá tradice se odvíjí nejenom od založení spolku polických ochotníků Kolár v roce 1877, ale také od otevření Kolárova divadla roku 1940, při němž bylo uvedeno deset divadelních inscenací. Tehdy byl položen základní kámen pro vznik každoročně se opakujícího festivalu.  

Kdo se letos představí? Začne se na domácí scéně hrou Kdo je tady ředitel? Divadelního souboru Kolár. Za tuto hru poličtí ochotníci získali 1. místo na přehlídce amatérského divadla Miletínské divadelní jaro 2015. Nyní ho čeká národní přehlídka ve Vysokém nad Jizerou. Přijďte si 9. října do Kolárova divadla užít atmosféru jejich představení, které 68. Polické divadelní hry zahájí.

Další komediální kus je hra Mátový nebo citron, která ukáže, jak vzniká divadelní představení. Na prkna polického divadla přijede 19. listopadu Divadlo Broumov. "Drsnou" hru Dabing Street z pera scénáristy, divadelního a filmového režiséra Petra Zelenky (Rok ďábla, Příběhy obyčejného šílenství, Karamazovi) představí 30. října Divadlo Opatovice . Náchodská divadelní scéna přijede 6. listopadu s komedií Popel a pálenka. Pomatená rodina, svérázná vdova a máme tu zajímavé zápletky, podpořené chamtivostí pozůstalých.

Na letošní hry jsou zvány také děti, a to nejen na malebné pohádkové představení pražského Divadla Krapet, ale také na Den otevřených dveří. Návštěvníci si s průvodcem prohlédnou divadlo z pozice herce a možná zahlédnou i některou z postav divadelního dramatu. Také se můžete zúčastnit výtvarné dílny na téma divadlo. V prosinci se můžete těšit na profesionální divadlo. S představením Rodina je základ státu přijede do Police nad Metují Divadlo Palace Praha s Miroslavem Etzlerem, Vandou Hybnerovou či Sabinou Laurinovou.

Permanentky a vstupenky jsou již v předprodeji v Informačním centru.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)