Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Skončil devátý ročník festivalu Malé letní divadlení
banner

Skončil devátý ročník festivalu Malé letní divadlení

KAMILA SLEZÁKOVÁ

Středa, 30. července 2014

Skončil devátý ročník festivalu Malé letní divadlení

V úterý 22. července začal v Broumově na Kostelním náměstí divadelní festival amatérských i profesionálních souborů Malé letní divadlení. Moderátorského žezla se ujala Pavla Hajpišlová, která na prvním festivalovém dni uvítala na tři stovky návštěvníků a slavnostního zahájení se již tradičně ujal starosta města Milan Kotrnec.

První den jsme mohli shlédnout dva divadelní tituly. Během odpoledního vystoupení zabavilo přítomné děti i dospělé žonglérské duo Bratři v tricku. Show o nešikovných malířích doplnili herci hudebním doprovodem a žonglérskými kreacemi. Následovala večerní komedie pražského divadla Artur s titulem Můžu k tobě? Hru, ve které se v hlavní roli představila Míša Kuklová, Kristýna Podzimková nebo Braňo Polák, shlédlo přes 130 diváků.

Ve středu nás výborně pobavilo představení Z louže pod okap. Pražští herci agentury Fanny v obsazení Míša Dolinová, Vladimír Kratina, Filip Tomsa a Dana Homolová přivezli do Broumova vynikající komedii, na kterou přišlo přes 230 diváků.

Ve čtvrtek jsme v podání Vandy Kavkové viděli další kulturní divadelní lahůdku. Její inscenace s názvem Modelka XXL aneb moje stehna v proklatým detailu nám vtipným a někdy i trochu drsným způsobem představila, mnohým ženám velmi dobře známé, názory na svůj zevnějšek.

Pátek byl ve znamení ukázky amatérských představení. Divákům se v podvečer jako první představili umělci z Meziměstí s bláznivou komedií Peklo v hotelu Westminster. Od 22 hodin jsme pokračovali hrou Pod keltským dubem, veselou hříčkou o lásce a vzájemných mezilidských vztazích v podání domácího souboru – Divadlo Broumov. Páteční večerní představení celkem navštívilo téměř 300 návštěvníků.

V sobotu po obědě si téměř 100 dětí nenechalo ujít Policejní pohádku a od 19 hodin se představilo profesionální sdružení Agentura Nordproduction s inscenací Kšanda. Skvělou komedii v podání známých herců Jaroslava Sypala, Martina Maxi, Michaeli Kuklové nebo Milana Pitkina navštívilo přes 200 diváků.

Letošní novinkou byla s ohledem na rekonstrukci broumovského kláštera změna místa konání celého festivalu. Kostelní náměstí dodalo divadelním inscenacím na zajímavosti a ojedinělosti prostředí. Z prodaných vstupenek, hojné účasti na každém představení a podle zpětné vazby od samotných návštěvníků tohoto divadelního svátku je více než zřejmé, že se letošní ročník neobvykle vydařil. Již nyní se tedy spolu s vámi těšíme na další, jubilejní desátý rok festivalu, který se uskuteční od úterý 21. do soboty 25. července 2015.

Foto Bára Hrdá, www.broumov.net

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)