Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Starosta města Broumova slavnostně zahájil festival Malé letní divadlení
banner

Starosta města Broumova slavnostně zahájil festival Malé letní divadlení

LUCIE LESÁKOVÁ

Čtvrtek, 25. července 2013

Starosta města Broumova slavnostně zahájil festival Malé letní divadlení

Očekávaný broumovský divadelní festival Malé letní divadlení v úterý slavnostně zahájil starosta města Milan Kotrnec. Na nádvoří benediktinského kláštera přivítal všechny diváky a popřál týdennímu divadelnímu svátku hojnou návštěvnost a mnoho pozitivních ohlasů.

Letošní osmý ročník festivalu amatérských a profesionálních divadel připravil pro všechny velkou novinku. Tím je zastřešené hlediště, díky němuž se při nepřízni počasí nemusí žádné představení přesouvat do nedalekého Městského divadla.

Návštěvníci prvního dne zhlédli odpolední vystoupení žongléra pod názvem Bratři v tricku. Následovala loutková pohádka Kouzelná perla broumovského divadla Brum. Během celého odpoledne rozdávali organizátoři dětem nafukovací balonky se znakem města. O večerní program se postarala komedie Nevyléčitelní v podání pražského divadla Bez hranic v hlavní roli s Uršulou Klukovou.

Moderátorského žezla se pro letošní ročník ujala studentka místního gymnázia Pavla Hajpišlová. Opravdu letní počasí uvítalo na prvním festivalovém dnu přes dvě stovky návštěvníků. Druhý divadelní den měli diváci možnost vidět pohádku O statečném Šimonovi a dobrodružný příběh o Robinu Hoodovi v podání herců divadelního spolku The Hadr z Prahy.

Dnes je na programu jediné představení. V 19 hodin sehraje Divadlo Kompanyje z Prahy hru Benátky pod sněhem.

Foto Jan Záliš

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)