Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Studenti Gymnázia Broumov uvedou českou westernovou klasiku
banner

Studenti Gymnázia Broumov uvedou českou westernovou klasiku

EVA KROUPOVÁ, UČITELKA GYMNÁZIA BROUMOV

Sobota, 30. května 2015

Studenti Gymnázia Broumov uvedou českou westernovou klasiku

Limonádový Joe aneb Studentská opera - česká westernová klasika, ale ve studentském kabátě se pro vás chystá v příštím týdnu na Chatě pod Korunou v Martínkovicích. Žáci hudební výchovy Gymnázia Broumov tu odehrají ve čtvrtek 4. června a v pátek 5. června dopoledne několik muzikálových představení určených školám, podvečerní čas, tedy od 18:30 hodin, si oba dny vyhradili pro veřejnost.

"Představení nacvičujeme asi čtvrt roku ve škole, ale na chatu jsme se vypravili teprve tento týden. Dva dny jsme pilovali, co se dalo, a teď se těšíme na realizaci pro diváky," řekla studentka 2.A Květa Vídeňová. A dodala, že i přes vzdálenost od Broumova nakonec k odehrání zvolili prostředí martínkovické chaty, protože přímo vybízí k představě Divokého západu.

A na závěr kousek scénáře: Staison City, dnes pusté místo kdesi uprostřed monotónní martínkovické prérie, ale před léty pulzující doupě hazardu, bitek a alkoholu. Meziměstí, Police, Křinice, Broumov... Ostatní ďáblova města Divokého západu bledla v porovnání s tímto skutečným doupětem neřesti, ještě dnes čpícím střelným prachem. A uprostřed toho pekelného kotle stával bar, býval to i můj bar a tuším, že jeho jméno znělo Trigger Whisky Saloon...

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)