Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Tartuffe Games v Městském divadle v Broumově
banner

Tartuffe Games v Městském divadle v Broumově

KATEŘINA MARTINCOVÁ

Čtvrtek, 21. října 2010

Tartuffe Games v Městském divadle v Broumově

Divadlo na Zábradlí navštívilo Broumov s komediální inscenací Tartuffe Games. Zábavné představení se odehrálo večer ve středu 20. října 2010 v Městském divadle v Broumově. Moliérova komedie o mravech bez okolků přizpůsobená dnešnímu českému divákovi.

Hra se odehrává v Paříži za vlády Ludvíka XIV., v druhé polovině 17. století. Orgon (Jiří Ornest), zámožný a vlivný měšťan dobrého jména se jednoho dne seznámí v kostele se zbožím žebrákem Tartuffem (Pavel Liška), kterému nabídne pomoc a pohostinnost ve svém domě. Marně se Orgonova rodina snaží vysvětlit, že Tartuffe je ve skutečnosti lišák. Nejen, že Tartuffe má dostat Orgonovou dceru Mariannu (Dana Marková) za manželku, ještě svádí jeho ženu Elmíru (Natália Drabiščáková) a zaslouží se o to, aby vyhodil vlastního syna Damise (Jaromír Nosek) z domu, nechá na sebe napsat veškeré Orgonovo jmění.

V dalších rolích jsme mohli vidět Orgonovu matku paní Pernellovou (Zdena Hadrbolcová), jeho švagra Kleantese (Miroslav Mejzlík), Mariannina nápadníka Valéra (Ladislav Hampl) a komornou Dorinu (Gabriel Pyšná), soudního vykonavatele pana Loyala (Vladimír Marek), provozního pana Ouředníka (Leoš Noha) a služku paní Pernellové Filipku (Jana Kozubková).

Foto Jan Záliš

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)