Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • V Polici nad Metují se setkají básníci z celé republiky
banner

V Polici nad Metují se setkají básníci z celé republiky

RENÉ HERZÁN

Pátek, 8. srpna 2014

V Polici nad Metují se setkají básníci z celé republiky

Od pátku 8. srpna do neděle 10. srpna se v Polici nad Metují uskuteční páté setkání básníků z celé České republiky pod názvem Police plná poezie (PPP). Setkání se uskuteční s laskavou podporou Města Police nad Metují.

"Pro autory i veřejnost je připraveno několik doprovodných programů. V pátek 8. srpna od 18 hodin proběhne na Terase Pellyho domů beseda s básníkem Františkem Novotným s názvem Jak se stane z normálního člověka autor, notabene básník. Po skončení besedy se na Terase budou moci návštěvníci přemístit do Pákistánu, díky besedě s promítáním horolezce a cestovatele Jiřího Horského. Beseda nabídne pohled na místa, která známe převážně z negativních politických zpráv trochu jinak – s okouzlením cestovatele a horolezce z krásy velkého asijského státu," prozradil program prvního dne jeden z pořadatelů a zároveň jeden z básníků Pavel Frydrych.

V sobotu bude program pro veřejnost pokračovat od 16 hodin na Terase Pellyho domů Literárně - hudebním odpolednem s autorským čtením básníků doplněného hudebním vystoupením tradičního hosta PPP, Basii Pachury z polské Bielawy.

Večer ve 20 hodin potom přiveze do areálu polického kláštera folkrock z hor pilníkovská kapela Tlupa tlap, která také už tradičně doprovází program setkání básníků v Polici nad Metují.

Doprovodný program ukončí v neděli v 10 hodin dopoledne přednáška Pavla Frydrycha Věnčeni břečťanem, nikoli vavřínem o antické řecké poezii v Muzeu papírových modelů.
Vstupné na všechny programy je dobrovolné.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)