Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • V sobotu 29. října začínají 48. Meziměstské divadelní hry
banner

V sobotu 29. října začínají 48. Meziměstské divadelní hry

RENÉ HERZÁN

Středa, 26. října 2011

V sobotu 29. října začínají 48. Meziměstské divadelní hry

Hrou Williama Shakespeara Zkrocení zlé ženy začíná v sobotu 29. října v Meziměstí na Broumovsku 48. ročník přehlídky amatérských divadelních souborů Meziměstské divadelní hry.

Meziměstské divadelní hry jsou v posledních letech přehlídkou rozloženou do období jednoho měsíce, hraje se zpravidla o sobotách. Pamatuje se také na děti. Právě pohádkou Strašidýlko z hradu Metrwill festival pokračuje 5. listopadu. Následovat bude další sobotu představení domácího souboru J. K. Tyla Klíče na neděli, se kterým soubor vystoupí i v pátek. Broumovský soubor Hlavy se představí se svojí populární Kyticí 19. listopadu a přehlídku v sobotu 26. listopadu zakončí Rádobydivadlo Klapý svou inscenací hry Josefa Tejkla Elegie tyrolská.

Iniciátorem založení přehlídkové tradice byl místní divadelní soubor J. K. Tyl. První ročník přehlídky se uskutečnil v roce 1955 po vzoru Jiráskových Hronovů. S výjimkou pětileté pauzy v letech 1966 – 1970 se hry konaly každoročně až do roku 1989. Druhé pětileté přerušení nastalo období 1990 – 1994.

Foto archiv souboru J.K.Tyla Meziměstí

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)