Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Zuzana Rainová je v celostátním kole Wolkerova Prostějova
banner

Zuzana Rainová je v celostátním kole Wolkerova Prostějova

RENÉ HERZÁN

Středa, 16. února 2011

Zuzana Rainová je v celostátním kole Wolkerova Prostějova

Zuzana Rainová, studentka sexty broumovského gymnázia, postoupila do celostátního kola Wolkerova Prostějova v uměleckém přednesu. Wolkrův Prostějov je přehlídkou nejlepších sólových recitátorů, recitačních kolektivů a divadel poezie v České republice.

Na krajské postupové přehlídce sólových recitátorů Královéhradeckého kraje se bojovalo 10. a 11. února v Královéhradeckém Divadle Jesličky. Ze 13 účinkujících Zuzana Rainová uspěla přednesem z Xantipy a úryvkem Nezvalovy Manon Lescaut. Celostátní kolo Wolkerova Prostějova se koná 14. - 18. června 2011.

Již v loňském roce se na 53. ročníku Wolkerova Prostějova Zuzana Rainová probojovala do celostátního kola. Pořadatelka přehlídky Naďa Gregarová se ji tenkrát zeptala, jaká byla její cesta až do Prostějova? „Cesta to byla dlouhá, suchá a dobrá. Docela to šlo. Prošla jsem krajským kolem, před tím jsem si samozřejmě vybrala správný soutěžní text – a vyšlo to, jsem na Wolkráči, poprvé! Takže mám ještě šance. Ale předtím jsem už byla několikrát na Dětské scéně, už od třetí třídy. Víc než recitace mě ale láká divadlo. Recitace mne ale baví. Každý text se dá nějak uchopit, jako herecky, ať je to básnička (na to moc nejsem, to čtení mezi řádky, co tím chtěl básník říci, mě nebere), ale próza, ta se mi líbí víc. Recitace, to je taková osobní, vlastní interpretace textu, vlastně jakýsi způsob herectví. Já se vyžívám v tom, když je to nějak komické, když se publikum zasměje, to mě vždycky nakopne. Když hledám nějaký text, tak mě baví číst i poezii, vždycky mám radost, když tomu přijdu na kloub, když odhalím, co tím je myšleno. Nějakého oblíbeného autora nemám. Ale divadlo už hraju, jsem od letoška v dramatickém souboru naší Zušky, hrajeme pohádku, a já mám roli prince, tak si to užívám. Teď jsem ještě na gymnáziu, ale nevím, co bude dál, ještě hraju na kytaru a zpívám, takže uvidím, co bude potom. Zdravotnice být nechci."

Výsledky krajského kola .

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)