Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • „Náš" Stěnavan zazpíval se svými sólisty v Broumově
banner

„Náš" Stěnavan zazpíval se svými sólisty v Broumově

Jindřich Horkel

Sobota, 24. prosince 2011

„Náš" Stěnavan zazpíval se svými sólisty v Broumově

Série koncertů v Broumově, Polici nad Metují, Teplicích nad Metují, v Meziměstí i po vesnicích Broumovska v době Adventu končí. Jako každoročně přišel zazpívat broumovskému publiku místní smíšený pěvecký sbor Stěnavan. Letos oslavil 40 let trvání od doby, kdy na podzim 1971 vznikl. Na koncertě 21. prosince pod vedením současného dirigenta Ladislava Šikuta a za jeho varhanního doprovodu, se představily v řadě skladeb také sopranistky Romana Rošková a Markéta Šrůtková.

Koncert uvedl Daniel Šárka za občanské sdružení Agentura pro rozvoj Broumovska, se kterým Městský úřad Broumov tento koncert pořádal. Uskutečnil se v rámci česko - polské spolupráce měst Broumov a Nová Ruda na projektu „Tak jako Pat a Mat". Pro posluchače může být zajímavé, že na koncerty v rámci tohoto projektu je vstup volný. Před zahájením koncertu uctili přítomní minutou ticha památku zesnulého prvního prezidenta v naší porevoluční historii Václava Havla.

Na tomto komorním vánočním koncertu Stěnavanu zaznívaly vedle několika lidových koled „pastorely" převážně našich skladatelů. Koncert uzavřela Führerova pastorela, kterou zahrál na varhany Ladislav Šikut.

Tóny varhan a harmonické melodie vánočních písní, které se na posluchače snášely z kůru klášterního kostela sv. Vojtěcha v Broumově, navozovaly u posluchačů kouzlo nadcházejících vánoc. I když byl kostel jen do poloviny zaplněný, odměnili účastníci koncertu celý soubor, dirigenta i sólistky dlouhým potleskem a Daniel Šárka jim předal kyticí růží.

Foto Jan Záliš

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)