Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • „Velmi se těším na spolupráci s festivalem Za poklady Broumovska,“ říká mezzosopranistka Ester Pavlů

„Velmi se těším na spolupráci s festivalem Za poklady Broumovska,“ říká mezzosopranistka Ester Pavlů

Tereza Kramplová

Středa, 23. června 2021

„Velmi se těším na spolupráci s festivalem Za poklady Broumovska,“ říká mezzosopranistka Ester Pavlů

V sobotu 26. června v 18:00 začíná po dlouhé pauze naživo 16. ročník festivalu Za poklady Broumovska. Jednou z protagonistek zahajovacího koncertu 26. června je mezzosopranistka Ester Pavlů. Společně s Filharmonií Hradec Králové a pod taktovkou dirigenta Andrease Sebastiana Weisera provede v klášterním kostele sv. Vojtěcha cyklus Letní noci op. 7 Hectora Berlioze a připomene letošní výroční narození Antonína Dvořáka jednou z Biblických písní.

Pořadatelé přijímají z důvodu kombinace epidemiologických opatření a dobrovolného vstupného ze strany posluchačů rezervace na jednotlivé koncerty do naplnění kapacity. Zájemci si mohou rezervovat místo na emailu tereza.kramplova@zapoklady.cz.

Opět po roce Vás publikum festivalu Za poklady Broumovska uslyší naživo. Jaká jsou Vaše očekávání a bude to pro Vás rozdíl oproti loňskému roku, provést Berliozovy Letní noci s orchestrem? 

Na tuto spolupráci se velmi těším, jelikož orchestrální verze je více barevnější než klavírní. Nicméně i klavírní provedení v loňském roce v Otovicích s klavíristou Ahmadem Hedarem bylo krásné, povedlo se – do teď na tento koncert rádi vzpomínáme.

Bude to Vaše první spolupráce s Filharmonií Hradec Králové, nebo máte již jinou společnou zkušenost?

S FHK to bude první zkušenost; nebude to ale první zkušenost s panem dirigentem Weiserem. S ním jsem spolupracovala na produkci Nabucca ve Státní opeře.

Jaké máte nejbližší hudební plány? 

Je to Rusalka na českých letních scénách, kde ztvárním dvojroli Ježibaby a Cizí kněžny, dále účinkování na novém festivalu – hudebních slavnostech Klasika u Wericha na pražské Kampě – a samozřejmě nastudování nových rolí pro přesunutá představení Národního divadla v Praze – nejvíce se těším na roli Carmen, která bude uvedena v nové sezóně. Letošní rok zakončím koncertem v New Yorku v Czech Bohemian National Hall k výročí příjezdu Bohuslava Martinů do Ameriky.

Jaký vlastně pro Vás byl uplynulý rok?

Ten byl samozřejmě – jak to říci – mnohé mi vzal, ale i dal. Vzal mi krásné sny v podobě nových rolí, které jsem měla ztvárnit, ale myslím si, že to podstatnější, kvůli čemu tady na světě jsme, přinesl – dal mi více času být s mou rodinou.

A co Vás baví, když právě nezpíváte?

Baví mě moje děti a času na další aktivity moc nezbývá (následuje smích). Ráda chodím do přírody a jezdím na kole.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)