Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Akordeonový orchestr sklidil dlouhotrvající potlesk
banner

Akordeonový orchestr sklidil dlouhotrvající potlesk

René Herzán

Středa, 27. dubna 2011

Akordeonový orchestr sklidil dlouhotrvající potlesk

Velký aplaus sklidil čtyřicetičlenný akordeonový orchestr z německé Postupimi, který včera 26. dubna 2011 při svém turné po České republice vystoupil v Broumově. Původně plánované vystoupení pod dubem v klášterní Zahradě* bylo pro nepřízeň počasí přeloženo do kostela svatého Vojtěcha.

Accordeon Orchestra vznikl už před 15 lety a každé velikonoční prázdniny vystupuje v některé evropské zemi. V Čechách jsou letos poprvé. Soubor prokřehlým divákům předvedl netradiční pohled na akordeonový nástroj. V prostředí římskokatolického kostela, ve kterém soubor hrál vůbec poprvé, zazněly klasické skladby George Friedricha Handla, Ludwiga van Beethovena či muzikálového autora Andrew Lloyda Webbera. Orchestr také zahrál svoji verzi vítězné písně Alexandra Rybakova z hudebního festivalu Eurovize 2009. Vrcholem večera byla skladba z amerického filmu Sestra v akci I will follow him, kdy s orchestrem zpívalo trio zpěvaček.

Broumovský akordeonový virtuoz Jan Dojiva se po koncertě svěřil: "Přesunutí koncertu do kostela bylo vhodné kvůli akustice. Byl to pro mne velký zážitek. Takové netradiční vystoupení by si jen zasloužilo více diváků." 

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)