Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Americká kapela Pontiak zahraje v pátek v Broumově
banner

Americká kapela Pontiak zahraje v pátek v Broumově

Petr Osoba

Středa, 16. dubna 2014

Americká kapela Pontiak zahraje v pátek v Broumově

V pátek 18. dubna 2014 zahraje v Broumově na Střelnici kapela Pontiak z americké Virginie. Zastaví se zde v rámci svého evropského turné, které má i několik zastávek v Česku. Spolu s ní zahrají ještě další dvě kapely, královéhradecká skupina Argonaut a místní broumovští Primeval Cry.

Pontiak je kapela sourozenců Vana, Jenningse a Laina Carneyových. Založili ji společně v roce 2004 poté, co si již prošli jinými kapelami. Od začátku působí ve stejné sestavě a bude tomu tak navždy, jak říká Van, jeden ze třech sourozenců: "Pokud by jeden z nás v kapele skončil, Pontiak by to zabalili taky. A jestli někdy máme ponorku? Vůbec ne. Snažíme se k věcem přistupovat pozitivně, jsme pravej opak dekadentního rockovýho přístupu. Ať už je to hudba, vaření piva nebo obdělávání půdy."

Pozitivní přístup bratrů se odráží i v jejich hudbě. Mísí se v ní psychedelie s heavy riffy, skladby mají výrazné refrény a bratři jsou vynikající instrumentalisté. Jejich neo-psychedelický rock v sobě kříží desítky vlivů, od Black Sabbath přes Neila Younga až po Mudhoney. Nyní propagují v Evropě své nové album Innocence, které vyšlo opět u nezávislého labelu Thrill Jockey. Pontiak sklidili pozitivní recenze a nyní baví sebe a diváky na koncertech. Na turné vyrážejí často – dva z bratrů kdysi studovali v Londýně a rádi se do Evropy vrací.

Královéhradecký Argonaut vznikl z členů kapel Elektročas a Zkouška sirén. Hrají melodický heavy rock a do Broumova se vrací po dvou letech. Od té doby vyměnili angličtinu v textech za češtinu a nedávno natočili své první album Srdce & koule. Broumovští Primeval Cry jsou novou kapelou několika zdejších muzikantů, kteří působili v kapelách Mizérie nebo Asy-Metri.

Koncert v KD Střelnice začne ve 20 hodin, vstupné bude 150 korun.

Foto archiv Pontiak, zdroj www.srumec.wordpress.com 

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)