Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Americký rocker Adam Bomb hrál v Šonově
banner

Americký rocker Adam Bomb hrál v Šonově

Tomáš Šrejber

Neděle, 14. listopadu 2010

Americký rocker Adam Bomb hrál v Šonově

Na Broumovsko do šonovské Hospody U Pitašů přijel v sobotu opět zahrát americký rocker a kytarový ekvilibrista Adam Bomb se svým rockovým souborem. Adam Bomb, vlastním jménem Adam Brenner, je zdánlivě méně známá rocková osobnost o to více ceněná věhlasnými muzikanty pohybujícími se na světové rockové scéně.

 Spolupracoval na hudebních projektech např. s Cliffem Williamsem z AC/DC, bubeníkem Billyho Idola Greggem Gersonem a další nesčetnou plejádou zvučných jmen na poli rockovém.

Do Hospody U Pitašů zavítal tento rok již podruhé. Poprvé v březnu, když zde předvedl pekelnou rockovou show pod názvem "Crazy Mother Fucker Tour". Pro tentokrát bylo jeho vystoupení ohlášeno jako unplugged, tedy akustické. Na jeho tour ho dlouhodobě doprovází mladý baskytarista Paul Del Bello a za bicími se v současné době objevuje Violet Cannibal, jež je považována za nejlepší hardrockovou bubenici starého kontinentu.

Již před počátkem koncertu bylo patrno, že klasický unplugged se konat nebude, což posléze osvětlil i pořádající Standa Pitaš s tím, že představu o unplugged koncertu má on a sám Adam Bomb evidentně rozdílnou. Zhruba o půl deváté se poprvé rozječela Adamova kytara a nenechala početné publikum vydechnout téměř padesát minut do první přestávky. V průběhu setu zazněly skladby především z Adamovy osobní tvorby. S prvními "tanečníky" se strop starého sálu začal nebezpečně pohupovat, a tak tomu bylo téměř celé vystoupení. K prvním "křepčícím" fanouškům se přidávali další a další a postupně poskakoval v rytmu tvrdého Rock'n'Rollu téměř celý sál. Skladby Adam prokládal pekelnou pyrotechnickou show v podobě sršících světlic umístěných na krku kytary, či hořícími činely. Krátkou přestávku věnoval osobnímu prodeji losů k tradiční tombole, kterou si neodpustí téměř na žádném vystoupení, kdy hlavní cenou bylo tričko a jeho poslední CD s názvem "Crazy".

   V druhé části vystoupení přednesl skladby převzaté od mnoha "rockových dinosaurů" jako např. AC/DC, kdy při legendární skladbě "Highway to Hell" dostal strop sálu zřejmě největší zatěžkávací zkoušku, kterou kdy pamatoval. Pořadatelé zřejmě pro jakousi jistotu do sálu dopravili hasící přístroj, neboť opět pokračovala pekelná pyrotechnická show. Opět hořely bicí a ohně sršely téměř do stropu. Ke konci vystoupení došlo na losování tomboly a tři šťastlivci si odnesli tričko či CD. Poslední oheň v podobě zapálené kytary byl uhašen půl hodiny před půlnocí. Celé vystoupení tedy trvalo téměř tři hodiny. Jako skutečné finále si šonovské publikum vyžádalo dvojitý přídavek. Vzhledem k tomu, že spokojenost z vydařeného hudebního počinu byla ten večer evidentně oboustranná, byl závěrem ohlášen letní koncert Adama Bomba na měsíc červen. Tentokrát na pódiu pod širým nebem. Šonov se má opět na co těšit.

Foto Tomáš "Tom" Šrejber. Více fotografií najdete na www.tomsfoto.xf.cz .

Adam Bomb na ilustračním videu z koncertu v Ostravě.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)