Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • ArtCafé zakončilo letošní sezónu jazzovým dýchánkem
banner

ArtCafé zakončilo letošní sezónu jazzovým dýchánkem

Jakub Šleis, Kateřina Ostradecká

Pátek, 12. prosince 2014

ArtCafé zakončilo letošní sezónu jazzovým dýchánkem

Na středu 10. prosince připravilo ArtCafé Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov poslední hudební koncert svého letošního programu. Do Kreslírny v bývalém klášterním gymnáziu zavítalo jazzové trio Trialog III., ve kterém se představil zkušený jazzman Petr Kořínek (kontrabas) spolu s mladými talenty Štěpánkou Balcarovou (trubka) a Petrem Benešem (klavír).

V programu koncertu byly zastoupeny skladby všech tří hudebníků doplněné o jazzové standardy. Velmi příjemný lehce plynoucí program koncertu kontrastoval předvánočnímu shonu. I přes to, že návštěvnost byla tentokrát slabší, v Kreslírně vznikla velmi příjemná atmosféra a publikum pozorně odměňovalo hudebníky svými ovacemi.

"Dnes je to premiéra Trialogu III., skladby tedy uslyšíte v jedinečném svěžím podání. Jsem moc rád, že tuto premiéru máme v tak krásném a atmosférou naplněném prostředí," sdělil publiku kontrabasista Petr Kořínek.

ArtCafé během letošního roku nabídlo hudebním fanouškům celkem 17 koncertů. Zahálet nebude ani v příštím roce. Ve středu 14. ledna 2015 odstartuje nová sezóna koncertem Tria WUH, kde vystoupí vynikající americký pianista Skip Wilkins, jeden z nejlepších evropských kontrabasistů František Uhlíř a bubenická legenda Jaromír Helešic. Program bude pokračovat 28. ledna pořadem „Společné akordy hudby a vína". Přední český moderátor, muzikolog, skladatel a znalec vín Lukáš Hurník propojí ochutnávku skvělých vín a živé hudby. K hudebním ukázkám – skladbám W. A. Mozarta, G. Verdiho, G. Rossiniho, S. Bodorové a dalších autorů v podání sopranistky Anny Trahové a barytonisty Luboše Skaly v klavírní spolupráci se Stanislavem Gallinem budou po celý večer podávána vybraná vína.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)