Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Báječná muzika, skvělé letní počasí a výtečná nálada. Takový byl 12. ročník festivalu Bigboš Křinice 2017
banner

Báječná muzika, skvělé letní počasí a výtečná nálada. Takový byl 12. ročník festivalu Bigboš Křinice 2017

Markéta Hanušová

Pátek, 11. srpna 2017

Báječná muzika, skvělé letní počasí a výtečná nálada. Takový byl 12. ročník festivalu Bigboš Křinice 2017

Hudební program v prostředí venkovského statku v Křinicích odstartoval v poklidné atmosféře muzikant, režisér i dabér v jedné osobě I AM KUBA, známý díky autorské písni Keep it smile. Po něm krev v žilách návštěvníkům rozproudili tepličtí Sorry holka svým Indie-rockem. Improvizaci a skvělé nejen básnické nadání předvedla rapperka Sharkass, která do povědomí lidí vstoupila svou účastí v soutěži Československo má talent 2012. Její vystoupení na bicí doprovodil Vojta Stolín.

Velkou show předvedli rakouští muzikanti Reverend Backflash. Koncert plný energie, pozitivní nálady a výborné muziky zvedl z laviček celou řadu diváků, kteří kapelu odměnili velkým potleskem a vyprošeným přídavkem. V podobné atmosféře se neslo i vystoupení místní kapely Kluci, kteří festival zároveň i organizují. Kromě osvědčených hitů představili nové písně a přislíbili, že na novém albu se pracuje. Opavští Cocain Party zaujali tančící návštěvníky nejen hudbou, ale také akrobatickými výkony během koncertu. Kytarista kapely okupoval doslova celou stage a nebál se vylézt a hrát ani ve výškách. O hudební zakončení festivalu se postaral NVT z Hronova. Jeho obdivuhodná dlouhotrvající show vyburcovala přítomné k neobyčejným tanečním výkonům a ti, kdo vydrželi, nechtěli NVT pustit z pódia.

"Jsme nadšeni z úžasného místa, super zázemí, skvělých lidí a výborného přijetí publika. Navíc se zítra ještě podíváme do broumovského kláštera. Doufám, že tu nehrajeme naposledy, protože pro nás byl koncert možná větším zážitkem než pro návštěvníky," řekl po svém vystoupení Jakob Emm, zpěvák kapely Reverend Backflash. "Před koncertem jsme si vyrazili na výlet a došli na Hvězdu v Broumovských stěnách. Výhled byl neuvěřitelnej, je to tu pecka kraj," chválila kapela Cocain Party.

"Když je teplo a můžeme rozdávat lidem melouna, je to skvělé. Navíc jsem moc rád, že se osvědčil náš samovýčep, a pyšný jsem na to, že nikdo z přítomných tržbu neodcizil. Byl to vydařený ročník, a to nejen díky počasí, ale hlavně díky všem návštěvníkům. Právě oni dělají festival takovým, jakým je, a nás to vždy nabije energií do pořádání dalších ročníků," řekl Jaroslav Winter – hlavní organizátor festivalu. Mnoho lidí se navíc buď před festivalem, nebo den po něm vydalo výletit po Broumovsku. "Děkujeme všem a těšíme se na Bigboš 2018," dodal Jaroslav Winter.

Foto Martin Doležal

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)