Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Během pouťového koncertu v Polici nad Metují vystoupí Kamarádi osady 5 a violoncellista Pavel Čadek společně s bubeníkem Jakubem Špiříkem
banner

Během pouťového koncertu v Polici nad Metují vystoupí Kamarádi osady 5 a violoncellista Pavel Čadek společně s bubeníkem Jakubem Špiříkem

Pavel Frydrych

Úterý, 8. srpna 2017

Během pouťového koncertu v Polici nad Metují vystoupí Kamarádi osady 5 a violoncellista Pavel Čadek společně s bubeníkem Jakubem Špiříkem

V rámci tradičního pouťového koncertu Kamarádů osady 5 v Pellyho parku v Polici nad Metují, vystoupí před populární "Pětkou" violoncellista Pavel Čadek společně s bubeníkem Jakubem Špiříkem.

Pavel Čadek, který je mimo jiné členem violoncellového metalového kvarteta The Eclipse, koncertoval v Polici nad Metují před rokem společně s brněnským hudebníkem Ivo Cicvárkem. A svou hudbou okouzlil loňskou večerní Novou Terasu. V letošním roce přijede společně s bubeníkem Jakubem Špiříkem. Netradiční nástrojové obsazení (violoncello + bicí) nabídne trochu "undergroundové představení". Ne zcela jasně zařaditelná hudba, která se nachází někde na pomezí folku, rocku a jazzu, ale dokáže svou poetikou "lapit" posluchače.

Pavel Čadek nabízí pestrou směsici témat - od vtipných a lehce kritických textů k čisté poezii, oslavující lásku a krajinu. A violoncello, které má většina lidí jako sólový nástroj spojený spíše s vážnou hudbou, dodává jeho hudbě neopakovatelnou atmosféru a posluchačům nabízí zcela nečekaný hudební zážitek. Sám se nad tím zamýšlí, ve své vtipné poznámce: "Lze písničkařit s violoncellem? Nevím, ale musím to zkusit. Nápad dělat něco takového vychází z poznámky mého bývalého spoluhráče v cello-rockové kapele The Eclipse, že moje poslední skladby jsou spíše folkové, než metalové. Nejdřív jsem se tomu zasmál, ale pak mi přišlo, že na tom možná něco je. A tak jsem tu... Nerad bych sklouznul do meditativních mnohaminutových nasmyčkovaných skladeb, jak to většinou u samostatných violoncellistů bývá. Pokud bych to náhodou začal dělat, taktně, klidně však i fyzicky, mě upozorněte."

Koncert Pavla Čadka s Jakubem Špiříkem navazuje na tradici představení jiných hudebníků před koncertem "Pětky". V posledních dvou letech tak v Pellyho parku kromě tradičního country zazněla hudba Jany Šteflíčkové nebo Ladislava "Subeam" Hráského.

Koncert pořádá Město Police nad Metují ve spolupráci s SDH Velká Ledhuje a spolkem Apeiron. Koncert podpořil Martin Cibulka - Kapitol a. s. Vstupné je 50 korun.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)