Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Benefiční koncert pro nemocného Adámka vynesl téměř 16 tisíc korun
banner

Benefiční koncert pro nemocného Adámka vynesl téměř 16 tisíc korun

René Herzán

Sobota, 31. října 2015

Benefiční koncert pro nemocného Adámka vynesl téměř 16 tisíc korun

Skvělý hudební zážitek v intimní atmosféře vernéřovického soulkostela. Přesně to nabídl charitativní koncert, který se uskutečnil v sobotu 24. října v kostele Panny Marie Pomocné u vernéřovické studánky.

Benefičně laděný večer zahájila dívčí kapela Kabája, která s hravou energií sobě vlastní představila průřez svým repertoárem. Hlavní hvězdou pak byl britský rockový zpěvák, kytarista a skladatel Phil Shoenfelt s kapelou Southern Cross. Hudebník, který vystupoval mimo jiné i s Nickem Cavem a od roku 1995 žije v Praze, předvedl podmanivou kytarovou show. Vydařený večer nakonec uzavřelo promítání dokumentu Tomáše Valáška o Adámkovi Svobodovi z Červeného Kostelce, který trpí nevyléčitelným Loweho syndromem a kvůli němuž se koncert konal.

Na vstupném a z dobrovolných příspěvků návštěvníků, kterých přišlo kolem osmdesáti, se podařilo vybrat 15520 korun. Obnos bude věnován právě nemocnému Adámkovi a jeho rodině.

"Doufáme, že byli návštěvníci akce spokojení a odvezli si domů příjemný zážitek. Důležité pro nás je, že jsme zároveň i poukázali na příběh rodiny, která si naši podporu určitě zaslouží. Rády bychom proto poděkovaly každému, kdo si do Vernéřovic našel cestu a přispěl na nemocného Adámka i k vytvoření celovečerní atmosféry," sdělila Beata Horenová ze spolku FAREBNÍ HAVRANI, který koncert pořádal.

Spolek založily Zuzana Rainová, Beata Horenová a Jaroslava Maršálková letos v létě. Pořádáním kulturních akcí chce spolek podpořit sociálně slabé rodiny s vážně nemocnými dětmi a zároveň objevovat a oživovat architektonicky vzácné a netradiční prostory náchodského regionu, jakým je právě kostel u vernéřovické studánky. Více informací najdete na facebookovém profilu spolku.

Foto Martin Doležal

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)