Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Bigboš Křinice: Prago Union, Pavlíček s Načevou a další
banner

Bigboš Křinice: Prago Union, Pavlíček s Načevou a další

Karel Franze ml., foto archiv festivalu

Sobota, 13. července 2024

Bigboš Křinice: Prago Union, Pavlíček s Načevou a další

V sobotu 27. července od 12:30 se již po devatenácté uskuteční na statku číslo 6 v Křinicích již tradiční festival Bigboš Křinice. Tahákem letošního ročníku bude legendární hip hopová skupina PRAGO UNION, která vystoupí s živou kapelou a která získala již dvakrát cenu Anděl. Nestane se tak poprvé, co festival Bigboš Křinice boří hudební žánrové ohraničení.

I letos se můžete těšit na bohaté rozšíření doprovodného programu pro rodiny s dětmi, které se mohou těšit např. na kapelu ČIPERKOVÉ nebo na východočeské LOUTKOVÉ DIVADLO KOZLÍK. V doprovodném programu se ale opět můžete těšit na malování na obličej, skákací hrad, slámovou horu, jízdu v traktůrku, pletení věnců, výstavu traktorů a další aktivity.

Další hvězdou festivalu bude jeden z nejlepších českých kytaristů, MICHAL PAVLÍČEK, který vystoupí se zpěvačkou MONIKOU NAČEVOU, jejíž hlas v 90. letech patřil na nezávislé scéně za jeden z nejvýraznějších. Michal Pavlíček působil v legendárním Pražském výběru a také obdržel cenu Anděl v kategorii Síň slávy.

Na Bigboš Křinice se také po čtyřech letech vrátí indie popová kapela THE VALENTINES z Hradce Králové. Od té doby se kluci probojovali do národního kola Eurovision Song Contest a letos v dubnu vydali své debutové album. Jako zahraniční host se představí kapela 77RAZY z polského Wałbrzychu hrající reggae, ska, blues a rock.

Nebude však také chybět bohaté zastoupení z regionu, představí se náchodská folk rocková kapela POUHÁ RYBA, punk rocková formace BEZŠANCE z Police nad Metují, jako afterparty zahraje DJ HEKTOR z Meziměstí a nesmějí samozřejmě chybět domácí KLUCI, kteří zároveň celý festival pořádají.

Na festival bude možné jít již tradičně pěšky z Broumova za doprovodu Švejka a hudebního doprovodu a drobného občerstvení (alko/nealko), které bude během pochodu pro návštěvníky festivalu zdarma. Začátek pochodu bude od fotbalového hřiště v Broumově ve 13:30.

Opět se můžete těšit na bohatý sortiment vege/nevege dobrot, širokou nabídku piv a letos budete také moci ochutnat palačinky.

Vstupenky můžete koupit v předprodeji již teď za zvýhodněnou cenu. Dětskou vstupenku seženete za 199 Kč a dospělou za 399 Kč. Vstupenky bude možné koupit i na místě, budou však o něco dražší. Více informací na www.bigbos.cz, doporučujeme sledovat facebookový a instagramový profil festivalu Bigboš Křinice.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)