Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Brdský kos přiletěl do Broumova
banner

Brdský kos přiletěl do Broumova

Vlaďka Hajnová

Pátek, 10. června 2016

Brdský kos přiletěl do Broumova

Žákyně základní umělecké školy v Broumově Tereza Vodňanská 28. května přivezla z Mníšku pod Brdy 2. místo z 16. ročníku pěvecké soutěže dětí a mládeže Brdský kos.

Soutěže se letos účastnilo 120 zpěváků a zpěvaček, Tereza ve své kategorii obstála v konkurenci 20 soutěžících. Broumovskou ZUŠku také reprezentovala Klára Bartoníčková, ale ta zůstala těsně pod stupni vítězů.

Obě děvčata chodí na sólový zpěv k učitelce Romaně Roškové, a ta o svých žačkách prozradila více. "Tereza Vodňanská by se do budoucna chtěla věnovat studiu muzikálového herectví, příští rok bude maturovat na místním gymnáziu. Má velký fond, barevný alt, zpívá s velkým emocionálním zaujetím, je vidět, že do toho jde s vervou a nemá trému.

Klára Bartoníčková má pěkný soprán, není ještě tak vyzpívaná jako Tereza, na sólový zpěv chodí teprve druhým rokem. Navštěvuje lekce klavíru, kytary a hraje a zpívá v kapele ZUŠ, je schopná hned zazpívat druhé hlasy. Obě jsou také členkami gymnaziální kapely Wajnot ?, kterou založila učitelka gymnázia Eva Kroupová."

V porotě Brdského kosa letos zasedli Zora Jandová, hudební producent Milan Herman, písničkářka Markéta Zdeňková a herečka a zpěvačka Kateřina Šildová. Klára Bartoníčková zaujala Zoru Jandovou, která jí udělila pár dobře míněných rad.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)