Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Broumováci nejsou z cukru
banner

Broumováci nejsou z cukru

Vlaďka Hajnová

Čtvrtek, 6. září 2012

Broumováci nejsou z cukru

To dokázali v pátek 31. srpna, kdy se na Dětském hřišti konal další ročník mini festivalu rockových kapel Rock Stock, pořádaný městem Broumov v rámci mikroprojektu Kultura bez hranic financován z prostředků ERDF prostřednictvím Euroregionu Glacensis.

Zatažená obloha a neustávající déšť dělal vrásky na tváři zejména organizátorům, ale obyvatelé Broumova dokázali, že je od dobré zábavy neodradí ani špatné počasí."Všem, co dneska přišli na Rock Stock, bychom chtěli moc poděkovat, že i přes uplakané a studené počasí se nenechali odradit a podpořili koncert svojí účastí," řekla k návštěvnosti manažerka tohoto projektu a kulturní pracovnice Města Broumova Jitka Exnerová.

Na akci dorazilo téměř 350 diváků, pro které bylo připraveno vystoupení sedmi kapel, z toho dvou z Polska. Svou premiéru si zde odbyla nová broumovská kapela Arven. Jejich první vystoupení diváci náležitě ocenili potleskem. Následovalo broumovské metalové trio Asy-metry, kapela z Nowe Rudy Monday fox a broumovští Kluci z marmelády, kteří letos dosáhli zatím největšího úspěchu, když vystoupili na festivalu Rock for People v Hradci Králové. Večerní část programu zahájila polská kapela Hakband. Rozjásané publikum poté přivítalo „ skoty" z Petříkovic u Trutnova, kapelu Benjaming band, která letos slaví 10. výročí vzniku a právě před deseti lety zde odehráli jeden ze svých prvních koncertů.

Vrcholem večera bylo vystoupení nejúspěšnější broumovské kapely současnosti Imodium. Během jejich koncertu přestalo pršet a leader kapely Thom to okomentoval slovy: „To se nám prostě stává. Když někde prší a my vystoupíme, tak přestane a děje se to tak už 6 let." O doprovodný program na Rock Stocku se postarala Základní umělecká škola. Návštěvníci si mohli poslechnout pěvecké a hudební vystoupení žáků a vyzkoušet si některé nástroje.

Další možnost pobavit se pod širým nebem budou mít obyvatelé Broumova v pátek 28. září, kdy se na Mírovém náměstí konají Svatováclavské slavnosti s řemeslným jarmarkem. Mimo jiné vystoupí kapely Irish Dew, Druhá tráva a jak je zvykem, nebude chybět pohádka pro děti. Organizátoři doufají, že tentokrát snad počasí bude přát.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)