Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Broumovská skupina Imodium na svém jarním turné oslaví dokument 9 ½ na Stream.cz
banner

Broumovská skupina Imodium na svém jarním turné oslaví dokument 9 ½ na Stream.cz

Michal Máka

Čtvrtek, 23. února 2012

Broumovská skupina Imodium na svém jarním turné oslaví dokument 9 ½ na Stream.cz

Skupina Imodium z Broumova vytrvale pokračuje v oslavách deseti let své existence. Nedávno si ke kulatému výročí nadělila téměř hodinový dokument nazvaný 9 ½, který zmapoval její historii od prvních nesmělých krůčků až k horké současnosti.  Na několika veřejných promítáních film vidělo několik stovek diváků, ale další tisíce by se k nim teď měly připojit.

Exkluzivní dobové záběry, všechny hity skupiny v nové live studiové podobě, rozhovory, fanoušci - prostě vše o Imodiu je k vidění pouze na Stream.cz.

Kytarista Daniel k dokumentu říká: „Ten dokument má před sebou ještě dlouhou cestu. Ti, kteří ho už viděli, z něj byli nadšeni. Usuzujeme tak z jejich bezprostředních reakcí. Podle nich je vtipný a přitom upřímný. Těšíme se i na další reakce, až se dostane na internet."

Imodium však bude slavit i na pódiích. Zanedlouho vystartuje na koncertní turné, které bude složeno z asi dvaceti zastávek v tuzemských klubech a kulturních domech. Kapela slibuje, že do svého setlistu zařadí i skladby, které delší dobu nehrála. Připravuje rovněž několik zbrusu nových písní, ochutnávek z chystaného nového alba. To by mělo vyjít ještě v letošním roce.

Zpěvák a kytarista Thom tvrdí: „Lidé si už delší dobu píšou o starší songy. Udělali jsme mezi fanoušky i malou anketu, ze které bylo jasně patrné, které písně by se na koncertech měly objevit. Trochu jsme je jen pro jarní turné poupravili. Máme z nich velkou radost." Čtveřice také slibuje zajímavé vizuální pojetí koncertů, které tak nesporně získají ucelený rozměr. Konkrétní sice zatím není, ale jasnou představu už má.

„Imodium dosud, až na vybrané sety, nemělo na pódiu nikdy nic vizuálně speciálního. Pro nadcházející koncerty by tomu mohlo být jinak. Zkusíme jim udělat ucelenější vzhled, ať se lidem naše hudba nejenom dobře poslouchá, ale ať se jim i dobře kouká na pódium," dodává s úsměvem baskytarista Ronoon.

Foto Tomáš Martínek, archiv Imodium

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)