Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Broumovská Střelnice má za sebou skvělý koncert skupiny George & Beatovens
banner

Broumovská Střelnice má za sebou skvělý koncert skupiny George & Beatovens

Petr Cirkl

Středa, 25. ledna 2017

Broumovská Střelnice má za sebou skvělý koncert skupiny George & Beatovens

V úterý 24. ledna se na sále Střelnice v Broumově uskutečnil skvělý koncert skupiny George & Beatovens se sólisty Karlem Kahovcem a Viktorem Sodomou. Koncert uspořádala organizační složka Kultura a infocentrum.

Tato česká beatová a později rocková skupina vznikla v 60. letech a je spojená hlavně se jménem Petra Nováka. Kapela od svého založení několikrát zanikla, byla opět znovu obnovena a hraje dodnes.

Koncert, který byl určen především těm, kteří mají rádi oldies hudbu, byl zahájen jednou z nejoblíbenějších písniček skupiny Svou lásku jsem rozdal. Pokračovaly další jejich velké hity, jako Poprava blond holky či Snad jsem to zavinil já. Karel Kahovec ve svém vystoupení nemohl opomenout svého největšího kamaráda – Petra Nováka, a tak nechyběly ani skladby Povídej a Hvězdičko blýskavá.

No a poté již zazněly jejich oblíbené rock´n´rollové skladby – Blue Suede Shoes a další. Také nechyběly písně, kdy interpreti ještě působili v legendární skupině Matadors, a hrály se skladby, které Karla Kahovce nejvíce proslavily, jako například Modřínů háj a Svou lásku jsem rozdal. V první části byl také na podiu přivítán další sólista skupiny - Viktor Sodoma.

Po kratičké přestávce skupina pokračovala sólovým vystoupením Viktora Sodomy. Kdo by neznal jeho Parní stroj nebo Papouška Kakadu. Viktor Sodoma a Karel Kahovec také vzpomněli na 1. československý beatový festival a zazpívali skladbu Hush, skladbu, která se v té době stala velkým hitem i na zahraničních hitparádách.

Koncert by určitě nebyl úplný, kdyby nezazněly další velké hity, které Karel Kahovec převzal od Petra Nováka – Já budu chodit po špičkách a Náhrobní kámen. Když se koncert chýlil ke konci, tak zazněla i dlouho očekávaná skladba Paní v černém, a na závěr pak skladby z repertoáru Paula McCartneyho. Jako přídavek, po dlouhotrvajícím potlesku posluchačů, zde byla skladba opět rock´n´rollová Tutti frutti. Posluchači se skupinou rozloučili ve stylu Stand-up (ve stoje).

Po skončení koncertu jsem měl možnost při autogramiádě se zeptat obou zpěváků, jak se jim v Broumově zpívalo, a jaký mají dojem z dnešního koncertu: Viktor Sodoma: "Publikum zde bylo úžasné, bylo velice pozorné, smálo se na nás. Když se hrálo něco takového houpavého, tak se skutečně pohupovali do rytmu, připadali jsme si zde opravdu jako v ráji".

Karel Kahovec: "Co řekl právě nyní Viktor, platí i ode mne. Mne hlavně velmi dojalo to, že na konci koncertu všichni povstali a tleskali nám. To prostě hřeje u srdce. To je pro nás to největší ocenění. Asi se jim naše muzika líbila. Kdyby tomu tak nebylo, tak by asi odešli. Opakuji – publikum bylo úplně úžasné! Rádi se sem budeme vracet."

Koncert se skutečně podařil a také účast na koncertu byla velmi slušná. Škoda, že nepřišli také trochu mladší posluchači, ale těm tato muzika nic moc neříká. Jsme rádi, že jsme si mohli ten večer poslechnout hudbu od 50. let do současnosti.

Díky za pěkný koncert také patří zvukaři a osvětlovači Zdeňkovi Hajpišlovi a Tomášovi Cirklovi. Skupina si je skutečně pochvalovala. Poděkovaní patří všem, kteří zde ten večer působili.

Foto Michal Sedláček

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)