Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Broumovsko snilo SEN
banner

Broumovsko snilo SEN

Michaela Plchová, foto Michal Bareš

Pondělí, 19. září 2022

Broumovsko snilo SEN

Velká fotogalerie a krátká reportáž ze 6. benefice Police Symphony Orchestra SEN, která proběhla o víkendu na letišti v Martínkovicích.

Tři večery po sobě žilo Broumovsko společně s Police Symphony Orchestra SEN. Třikrát za sebou dokázal symfonický orchestr se svou 6. beneficí naplnit velké šapitó na letišti v Martínkovicích. Ještě v neděli dopoledne se objevovaly na Facebooku posty shánějící volné vstupenky. Představení však byla minimálně dva týdny dopředu vyprodána. Orchestr, aby vyšel lidem vstříc, uspořádal dokonce i jednu veřejnou zkoušku.

A jaký SEN, že publikum společně s orchestrem snilo? Úžasný! Autorský projekt zahájila královna Mab (zpěvačka Vendula Příhodová), jež postupně spolu se zpěvákem Honzou Sklenářem vtáhla diváky do světa snů – světa, kde se každý setká s bližními, kteří odešli, se svým Stínem (Jozef Hruškoci), Noční můrou i snovým létáním, a nakonec se probudí do snu, který se mu nemusí jen zdát, ale může ho i snít… Sen, který se každému může naplnit v realitě, jen se nesmí nechat odradit překážkami. Aby diváci nezůstali jen diváky, ale mohli také snít, měl pro ně orchestr připravené překvapení – pod každou židlí byla nalepená tužka a papír a během jedné skladby si každý mohl zapsat sen, který by si rád splnil.

A vůbec, o překvapení nebyla v představení nouze – fantastická akrobatická podívaná provázela jednotlivé skladby, chvílemi publikum nevědělo, kam se dívat dřív. Nad dívkami zavěšenými na akrobatické šále či obruči se tajil dech, těsně nad orchestrem se občas vznášela snová víla… Orchestr se řádně činil, zpočátku našláplé skladby vystřídaly i ty jemné, snové, romantické a nechyběl ani swing. V druhé polovině přestavení se připojil také sbor Police Symphony Orchestra, který vznikl v létě před beneficí a je také takovým splněným snem. Velkým překvapením pro všechny byl dozajista Tomáš Klus, kterého v závěru představení pozvala Petra Soukupová na pódium, aby splnil sen orchestru společně si s ním zahrát.

Cílem benefice bylo vybrat 2 miliony korun pro pečovatelské služby v Broumově a Polici nad Metují. Část peněz se podařilo vybrat díky vstupnému, dobrovolným příspěvkům na transparentní účet či do kasiček přímo na benefici. Do částky dvou milionů korun však ještě nějaká ta koruna zbývá. Přispět na dobrou věc můžete na transparentní účet: 306175049/0300. Stále je také možné koupit si svíčku Yankee Candel vyrobenou speciálně pro benefici společností Z-TRADE.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)