Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Broumovský hudební večer rozezněl Dřevník hudbou místních rodáků
banner

Broumovský hudební večer rozezněl Dřevník hudbou místních rodáků

Kateřina Ostradecká

Středa, 8. února 2017

Broumovský hudební večer rozezněl Dřevník hudbou místních rodáků

Barokní hudba se linula v úterý 7. února klášterním Dřevníkem při Broumovském hudebním večeru.

Ten v 19 hodin zahájilo pěvecké a klavírně-houslové vystoupení místních talentovaných konzervatoristů - Zuzany Rainové, Ivy a Hanky Hlaváčkových a Jakuba Jiráska. Hlavním programem večera pak byl koncert vokálně instrumentálního souboru Victoria Ensemble, který pod vedením sbormistryně Viktorie Dugranpere přednesl výběr z díla broumovského skladatele a kantora Antonína Celestýna Mentzela.

V závěru večera pak pokřtil šéfproducent Supraphonu Matouš Vlčinský s Libuší Růčkovou z pořádající Agentury pro rozvoj Broumovska unikátní historickou nahrávku Braniborské koncerty J. S. Bacha. Záznam koncertu dirigovaného broumovským rodákem Josefem Mertinem, byl pořízen v padesátých letech ve Vídni. CD bude možné zakoupit v klášterní kavárně Café Dientzenhofer nebo na e-shopu Supraphonu.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)