Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Broumovský klášter nabídne koncert a besedu Dana Bárty i výstavu fotografií
banner

Broumovský klášter nabídne koncert a besedu Dana Bárty i výstavu fotografií

Kateřina Ostradecká

Pondělí, 30. října 2017

Vzdělávací a kulturní centrum Klášter Broumov nabídne během prvního listopadového týdne hned tři zajímavé akce. Na své si přijdou zejména milovníci hudby, vážek a fotografie.

Ve středu 1. listopadu zavítá do broumovského kláštera známý český zpěvák Dan Bárta. Od 16 hodin vystoupí v klášterní Kreslírně v pravidelném programu celorepublikového projektu ScienceCafé s přednáškou o vážkách. V 19 hodin se pak přesune do klášterního sálu Dřevník, kde zazpívá s úspěšným českým jazzovým Triem Roberta Balzara. Kromě jazzu zazní v jejich repertoáru i předělávky hitů a skladeb výrazných světových interpretů: The Police, The Cult, Jamiroquai, Simply Red, Björk, Led Zeppelin, AC/DC. Na koncert zbývá ještě pár posledních volných míst. Vstupenky je možné zakoupit online na webu kláštera, v kalendáři akcí.

Ve čtvrtek 2. listopadu se v prostorách klášterního Lapidária uskuteční vernisáž fotografické výstavy Landschaft. Jde o skupinovou výstavu studentů Katedry fotografie pražské FAMU, zkoumající krajinnou podstatu broumovského regionu. "Z výsledné skrumáže prací se vynořuje nejen akcentace přirozeného environmentu, ale i lidských zásahů napříč dějinnými událostmi posledních několika století," uvedl kurátor výstavy Martin Netočný z pražské FAMU. Výstava bude přístupná až do 8. ledna, každý den od 10 do 16 hodin. Vstupné na výstavu je zdarma.

Další listopadový týden pak bude ve znamení konference 4. Broumovské diskuse, která se uskuteční ve dnech 6. a 7. listopadu v klášterním Dřevníku. Tématem konference je Vize vzdělanosti. Diskutovat přijedou nejen prezidentští kandidáti Jiří Drahoš, Michal Horáček, Marek Hilšer, Pavel Fischer a Vratislav Kulhánek, ale i další zajímaví hosté: Ondřej Šteffl, Vladimíra Dvořáková, Tomáš Feřtek, Helena Illnerová, Václav Klaus ml. a Martin Jan Stránský. Připraven je i doprovodný program. Více informací na www.broumovskediskuse.cz.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)