Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Bývalá "frontwomanka" Tiché dohody Blanka Šrůmová vystoupí v Edenu
banner

Bývalá "frontwomanka" Tiché dohody Blanka Šrůmová vystoupí v Edenu

René Herzán

Středa, 5. července 2017

Bývalá "frontwomanka" Tiché dohody Blanka Šrůmová vystoupí v Edenu

Blanka Šrůmová, byvalá zpěvačka Tiché dohody, legendární rockové skupiny 90. let, a Jan Sahara Hedl vystoupí v pátek v undergroundovém klubu Eden v Broumově. Koncert zahájí ve 20 hodin polská předkapela Szuszmiszmegele.

Písničky, skupina i album, to všechno vzniklo vlastně náhodou díky osobnímu setkání rockového písničkáře Jana Sahary Hedla se zpěvačkou Blankou Šrůmovou. Osobní partnerství v krátké době vyústilo ve vznik společné formace Něžná noc, která již tři roky úspěšně koncertuje a nyní představuje současny repertoár na albu Neměj strach, které vyšlo na podzim 2016, a již v lednu 2017 bylo oceněno časopisem Rock and Pop jako Album roku.

Blanka Šrůmová, byvalá frontwomanka Tiché dohody, legendární rockové skupiny 90. let, v roce 2014 ze své domovské kapely po mnoha letech definitivně odešla, a dnes ji lze vidět pouze jako zpěvačku Něžné noci. Jan Sahara Hedl, kromě svého dřívějšího působení ve skupině Precedens, publikoval svoje poslední sólové album s názvem Matka Zebra před sedmnácti lety. Letos byl také nominován Radiem Beat na titul Osobnost roku.

Oba interpreti mají za sebou desítky úspěšnych a mnohdy až legendárních alb. Nový repertoár je Saharovým návratem od bigbeatu k jeho kořenům – k písničce jako příběhu. Náladově album působí jemně až komorně, vyznění písní s typickym saharovskym slovníkem odráží i ne vždy lehká období osobního života, kterými oba tvůrci Něžné noci prošli. Kapela hraje ve složení: Ivan Kadaňka (ds), Martin Schneider (bg) a Ondřej Ekrt (guit).

Na tomto koncertu se již budou prodávat lístky už od 17 hodin na Divadlo Járy Cimrmana. Cimrmani zahrají svoji hru Záskok v sále Dřevník v broumovské klášterní zahradě 22. září od 18 hodin.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)