Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Cash Savage & The Last Drinks míří do broumovského Edenu
banner

Cash Savage & The Last Drinks míří do broumovského Edenu

René Herzán

Pondělí, 17. června 2019

Cash Savage & The Last Drinks míří do broumovského Edenu

Australští Cash Savage & The Last Drinks, vyhlášení svými nespoutanými koncerty, hypnotizují publikum nezaměnitelnou směsí zhýralého blues, indie rocku, alt-country a odzbrojující otevřeností svých textů. V červnu se opět vrací do České republiky, kde odehrají tři koncerty - v Praze, Bojkovicích a Broumově.

Aktuální album The Good Citizens je věnováno osobním tématům i nepřístojnostem a nepokojům hýbajícím celým současným světem. "Myslím si, že násilí je odpovědí," říká rázná frontwoman Cash Savage, které často až nepříjemné reflexe moderní společnosti nezabránily v tom, aby novou desku naplnila výraznými hity. Good Citizens není ódou na dobráky, ale výpovědí o falešnosti mravokárců a obránců rodinných hodnot, všech těch "dobrých občanů", kteří hází do škatulky menšin vše, co se jim nelíbí. Jako kdyby na životech žen, dětí nebo příslušníků LGBTIQ+ komunity záleželo méně. "Všichni jsme lidé," říká Cash, "což znamená, že jsme součástí problému. A my všichni jsme také součástí řešení."

Cash Savage má muziku v krvi po rodičích hudebnících i strýcovi Conwayovi Savage (The Bad Seeds Nicka Cavea). Na scéně se Cash pohybuje od roku 2009, na kontě má čtyři řadová alba a vystoupení na předních českých festivalech - Colours of Ostrava, Rock for People, Metronome nebo Nouvelle Prague.

Cash Savage & The Last Drink vystoupí 20. 6. v pražském Café V lese, 21. 6. na festivalu Mišmaš v Bojkovicích a 23. 6. od 14 hodin! v undergroundovém klubu Eden v Broumově.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)