Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Česká televize natáčela koncert Zemlinského kvarteta v Otovicích
banner

Česká televize natáčela koncert Zemlinského kvarteta v Otovicích

Markéta Hlavicová

Úterý, 14. srpna 2012

Česká televize natáčela koncert Zemlinského kvarteta v Otovicích

Štáb České televize natočil během soboty reportáž z otovického koncertu festivalu Za poklady Broumovska pro magazín o hudbě Terra Musica. Hudbu Zemlinského kvarteta svými komentáři doplnila Marcela Lilingová a Jan Školník z pořadatelské Agentury pro rozvoj Broumovska. Představili festival, jeho historii, budoucnost a cíle, kterými se festival řídí. Reportáž se bude vysílat letos v říjnu.

Zemlínského kvarteto naplnilo letošní motto festivalu „Šťastné návraty". Po čtyřech letech, kdy členové kvarteta vystoupili v Božanově, si v kostele sv. Barbory v Otovicích publikum bouřlivým potleskem ve stoje vyžádalo přídavek. Posluchači ocenili vysoce profesionální výkon a čistotu tónů.

Přes chladné a deštivé počasí navštívilo koncert v Otovicích 273 posluchačů. Návštěvníci zaplnili celý kostel včetně 50 míst, které byly přidány. Na dobrovolném vstupném se vybralo 14 096 korun. Během zatím uskutečněných sedmi koncertů přispěly více než dvě tisícovky návštěvníků festivalu na dobrovolném vstupném na péči o kostely tzv. broumovské skupiny částkou přesahující 120 tisíc korun.

Foto Tomáš Hejzlar

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)