Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Charitativní koncert pro Adámka Svobodu představí britského zpěváka Paula Shoenfelta u vernéřovické studánky
banner

Charitativní koncert pro Adámka Svobodu představí britského zpěváka Paula Shoenfelta u vernéřovické studánky

Kateřina Ostradecká

Neděle, 18. října 2015

Charitativní koncert pro Adámka Svobodu představí britského zpěváka Paula Shoenfelta u vernéřovické studánky

Nevšední koncert s charitativním účelem chystá na konec října broumovský spolek FAREBNÍ HAVRANI. Do kostela Panny Marie Pomocné, který stojí u vernéřovické studánky, zavítá v sobotu 24. října britský zpěvák a kytarista Phil Shoenfelt s kapelou Southern Cross. Koncert započne v 19 hodin a "předskokanem" bude dívčí folková kapela Kabája z Liberce. Výtěžek z koncertu bude věnován Adámkovi Svobodovi z Červeného Kostelce, který trpí Loweho syndromem.

"Nyní pracujeme na krátkém videu o Adámkovi, aby měli diváci možnost poznat toho, komu mohou pomoci. Loweho syndrom, kterým Adámek trpí, je ojedinělý a existuje jen velmi málo zdrojů, ze kterých by se o něm dalo něco zjistit. Stručné přiblížení ve videu by mohlo v budoucnu pomoci i dalším rodinám s podobnými problém," sdělila Beata Horenová, členka spolku FAREBNÍ HAVRANI.

Spolek FAREBNÍ HAVRANI založily Zuzana Rainová, Beata Horenová a Jaroslava Maršálková v červenci 2015. Všechny členky žijí na Náchodsku, a proto ho chtějí také dále rozvíjet. Spolek již uspořádal svou první akci v srpnu tohoto roku – lekci jógy v parku A. Jiráska v Hronově, která podpořila Filípka. Od účastníků se vybralo téměř 5 tisíc korun.

"Chceme, aby si diváci odnesli kvalitní kulturní zážitek, který prožijí v zajímavém prostoru. Charitativní smysl koncertu je posílen tím, že chceme, aby diváci odcházeli spokojení a nikoliv naštvaní, že přispěli a vlastně ani neví na co. Přesně to splnila i naše srpnová jóga. Co se týče dalších událostí, měly by mít pestrý obsah, nechceme se zaměřit pouze na hudbu, ale také na divadelní představení, autorská čtení a mnoho dalšího," sdělila Zuzana Rainová ze spolku FAREBNÍ HAVRANI.

Pořádáním kulturních akcí chce spolek FAREBNÍ HAVRANI podpořit sociálně slabé rodiny s vážně nemocnými dětmi a zároveň objevovat a oživovat architektonicky vzácné a netradiční prostory náchodského regionu, jakým je právě kostel u vernéřovické studánky. Více informací najdete na facebookovém profilu spolku.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)