Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Chlév náš v Otovicích
banner

Chlév náš v Otovicích

Petr Osoba, foto Petr Kalaš

Čtvrtek, 30. června 2022

Chlév náš v Otovicích

V pátek 1. a v sobotu 2. července proběhne v Otovicích třetí ročník hudební akce Chlév náš. Návštěvníci si mohou vybrat mezi „klidem“ pátečního večera a „hlukem“ sobotní noci.

Z nouzové akce, kterou jsme v prvním roce uspořádali narychlo po skončení covidového lockdownu, se klube malá tradice. Všechno to do sebe nějak zapadlo, a tak se i letos sejdeme na Ville Strooikaas v Otovicích č.p. 139, abychom si poslechli pár kapel, dali pivo a občerstvili se u stánku Kafe!Kafka aka Lesa. Chlév náš III. je za dveřmi! Letos se nám kapely zformovaly do dvou bloků, který rozdělíme mezi dva večery – pátek 1. července a sobotu 2. července.

Páteční blok jsme nazvali KLID. V akustickém podání (a necháme se překvapit, jestli to bude ve chlívku nebo na zahradě pod hvězdami) vystoupí Severní nástupištěTimber Rattle a BroheUke. Ani jedny není potřeba představovat nijak obšírně – Severní nástupiště objíždí Česko se zásobou vlastních folk & country hitů, mezi které vsouvají pocty svým oblíbencům, ať už to jsou Buriers nebo Hoboes. Timber Rattle hledají souvislosti mezi prapůvodním zvukem, krajinou a hudbou nyní jako mezinárodní akustické kvarteto (i s českou – dokonce hronovskou – stopou). BroheUke se ve svých miniaturách na ukulele vrací hlavně ke svému pobytu v Praze, kdy se potýkal s celým vesmírem i sám se sebou.

Po páteční relaxační seanci přijde v sobotu čas na HLUK a machání hlavami. Začneme zvolna, přechod zajistí Janadoubrava se svým angažovaným rapem (ukázka ještě není k dispozici, ale o to víc se můžete těšit). Pak se na nás sesypou čtyři hlučný kapely – Prohra PrahaDěti deštěŸperitiff a N00100000! Dvakrát jsme na sobotu ukázali do stáje Silver Rocket, protože tam se nemůžeme netrefit. Děti deště mají na akci čestný místo, protože jejich skladba Chlív náš z desky Love and Piss nám v minulosti posloužila jako inspirace pro název celé akce. V sestavě celkem šest lidí (objednáváme o sud navíc) garantuje pořádnou porci hlučné zábavy. Prohra Praha už zahrála před třemi roky v Edenu, ale teď je o pořádný kus dál, posuďte nad posledním EP Zas robota. Vydali ho jako prsten, což je ještě víc heavy než jejich muzika. Ÿperitiff z Ostravy patří do široký rodiny tamních kapel kolem Psychedelic Umami, uvidíte samé známé tváře v nových souvislostech (loni a předloni jste je mohli u nás vidět v rámci At Bona Fide, Hospital Brut nebo Sheeva Yoga). No a kde jinde než v Brně by mohla vzniknout kapela jako N00100000!, která má v sestavě kromě bicích už jenom tři baskytary?

Nezbytné technické informace na závěr. Akce bude na zahradě a ve chlívku u č. p. 139 v Otovicích. Je tu dost míst na stanování (není problém přenocovat), ale už o trochu méně místa pro auta. Pokud jedete autem, zkuste ho prosím nechat třeba v Broumově nebo v Otovicích u hospody apod. Do Otovic se dá dojet z Broumova autobusem, na kole nebo od vlaku je to cca hodinu pěšky. Na místě bude po oba dny občerstvení od kavárny Lesa, piva bude taky dost. Cena vstupenek tady. Těšíme se na setkání! Šrumec.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)