Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Čokovoko budou hlavní hvězdou oslav Šrumce
banner

Čokovoko budou hlavní hvězdou oslav Šrumce

RENÉ HERZÁN

Středa, 15. ledna 2014

Čokovoko budou hlavní hvězdou oslav Šrumce

Sobota 18. ledna 2014 bude v jetřichovském kulturním domě patřit oslavám patnácti let od prvního koncertu, který v roce 1999 uspořádali v Hejtmánkovicích organizátoři ze sdružení Kluci z Rakety.  

Během uvedených let pořádali koncerty po celém Broumovsku – nejdříve pod názvem FestDelay hlavně v Otovicích, poté jako Šrumec zejména v Jetřichově a několik posledních sezón se usídlili v broumovském klubu Ambra. Organizátoři k tomu říkají: "Charakter našich akcí se během let měnil. Hned v prvních letech jsme pořádali koncerty známých jmen naší klubové scény. Od toho jsme postupně upustili a teď se orientujeme na méně známá jména. Snažíme se o to, abychom na Broumovsko vozili zajímavá jména z celého hudebního spektra a v podstatě z celého světa. Vždycky jsme také dávali prostor místním a regionálním kapelám."

Na Broumovsku jsme tak mohli vidět ze známějších českých a slovenských jmen např. kapely Švihadlo, Znouzectnost, Visací zámek, Polemic, Nahoru po schodišti dolů band, Živé kvety, Tleskač, Midi Lidi nebo Už jsme doma. Hudební fanoušci ocenili ale i koncerty dalších, někdy už i neexistujících kapel a interpretů, jako jsou Deverova chyba, Esgmeq, Fast Food, Chiki Liki Tu-A, Jim Čert nebo Bonus. Častými a oblíbenými hosty byly polské skupiny Blade Loki nebo dr fleischman, v Broumově si zahráli vynikající norští Årabrot, Američané Rickolus, Auxes nebo Rabbits. Jedním z vrcholů byl koncert amerických Paramount Styles na podzim roku 2011.

Hlavním tahákem sobotního koncertu v Jetřichově bude brněnské duo Čokovoko. Dvě holky, které vstoupily na hudební scénu v roce 2006, se samy označují za "nejsyrovější a nejznámější z hudebně nenadaných kapel v Brně". Kdysi v show Jana Krause ještě dodaly, že nejlepší označení pro jejich hudbu je "mluvená srajda". Několik let už objíždějí česká pódia a svou show s výraznými pohybovými kreacemi vzbuzují většinou buď nadšené, nebo odmítavé reakce. Chladným ale nenechají zřejmě nikoho.

Menu sobotního večera ale bude bohatší. Podkrkonošská Mermomoc se také našla v práci se slovem, sází ale na vážnější a poetičtější přístup. Kontroll z Bečvár u Kolína hrají našlapaný jednoduchý noise punk, opět s velmi zajímavými texty. Pražští Audio Attaché dokáží napsat velice příjemné pop-rockové písničky. Domácí kapely bude zastupovat náchodská Karma Makaka, která večer uvede své nové CD. Jistotou už jsou také broumovští Kluci, kteří se stále více nechávají inspirovat taneční hudbou. Celý večer pak v 18 hodin zahájí Pantau, kteří vznikli na troskách broumovských Masterpiece.

Vstupné na sobotní večer bude 150 korun. Další informace je možné najít na stránkách organizátorů – www.srumec.wordpress.com .

Článek k tématu: Mermomoc: Ty slova už tu dávno někde jsou

Foto archiv Čokovoko

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)